Gyártók Valahogy így nézhet majd ki az ID.3 sportváltozata

Valahogy így nézhet majd ki az ID.3 sportváltozata

autopro.hu/V.M. | 2021.05.21 08:18

Valahogy így nézhet majd ki az ID.3 sportváltozata

Fotó: Linkedin/Ralf Brandstätter

A Volkswagen márka vezérigazgatója, Ralf Brandstätter nemrég a Linkedinen osztott meg képeket és néhány műszaki adatot a tisztán elektromos ID.3 egy sportos koncepciójáról, az ID.X-ről.

Hirdetés

Az autót a normál kivitelnél nagyobb teljesítmény, ahhoz illően pedig feltűnő külső jellemzi. A matt szürke fényezés önmagában nem volna túl érdekes, de az azt kiegészítő zöld vonalak garantáltan az autóra irányítják a figyelmet. Belül a külsővel egyező színvilág fogadja az utasokat, akik alcantara borítású ülésekben foglalhatnak helyet.

Fotó: Linkedin/Ralf Brandstätter

Brandstätter, posztjában azt írja, hogy az ID.X csúcsteljesítménye 334 lóerő, ami 130-cal haladja meg a jelenleg kapható legerősebb ID.3 teljesítményét, miközben 35 lóerővel még a növelt teljesítményű ID.4 GTX értékén is túltesz. Az ID.X álló helyzetből 5,3 másodperc alatt éri el a százas tempót.

Az ID.X az ID.4 GTX összkerékhajtásának egy változatát használja. A mostani ID.3-ok kizárólag hátsókerékhajtással rendelhetőek, és eddig úgy tűnt, hogy a kompakt modell padlólemeze nem is tudja befogadni az összkerékhajtást – áll az Autocar cikkében.

Azt nem tudni, hogy a módosítás hatással volt-e az utastér vagy csomagtér méretére, azt viszont igen, hogy a mérnököknek az átépítés során sikerült kétszáz kilogrammal csökkenteni az ID.3 tömegét.

Vegyítették a hasznosat a kellemessel

Brandstätter elárulta, hogy az ID.X nem fog gyártásba kerülni, ám később sok ötletet fognak meríteni a projektből, ami azért született meg, mert ahogy fogalmazott a mérnökök, akik az ID.4 GTX-en dolgoztak „rájöttek, hogy milyen élvezetes nagyteljesítményű elektromos autókat tervezni, szóval csak hagytuk, hogy megépítsék.”

A Volkswagen R részlege jelenleg már dolgozik egy R-pakettes ID.3 tervein, ami várhatóan 2024-től lesz kapható.

Kiemelt Partnereink