Gyártók Vadállatot küld Dél-Amerikába a Peugeot

Vadállatot küld Dél-Amerikába a Peugeot

autopro.hu | 2014.12.10 15:56

Vadállatot küld Dél-Amerikába a Peugeot

Elkészült a Peugeot 2008 DKR, így nekivághat a világ egyik legkeményebb raliversenyének és megmérkőzhet 4x4-es riválisaival.

Hirdetés

A rajt előtt még jócskán van teendő: a felszerelésekkel és alkatrészekkel megpakolt assistance kamionok november 20-án indultak útnak az Argentínába tartó hajókon. Az autókat az utolsó, december elejére ütemezett marokkói tesztprogram után december közepén repülővel szállítják Dél-Amerikába. A pilóták egy intenzív műszaki oktatáson vesznek részt januárig, hogy felkészülhessenek a verseny során adódó sürgős javításokra, hiszen a maratoni távot külső segítségnyújtás nélkül kell megtenniük.

– Nagyon különleges, újító szellemű autót fejlesztett ki a csapat, amely sokoldalúságának köszönhetően képes megbirkózni a különböző terepekkel. Jól működik mindaz, amit elképzeltek. A tesztek eredményeiből tudjuk, hogy rendkívüli gyorsaságra képes az autó, még akkor is, ha mint minden versenyautó első évében, még nem lehetünk 100 százalékig biztosak a megbízhatóságában – mondta el Carlos Sainz, a Peugeot 2008 DKR fejlesztésért felelős tagja a január 4-én rajtoló versenyre utalva.

Ez lesz a 37. Dakar-rali, a versenyt hetedszer rendezik Dél-Amerikában. A 2015-ös útvonal három országon – Argentínán, Chilén és Bolívián halad keresztül. Az útvonal teljes hossza 9295 kilométer lesz, ebből 4752 kilométert tesznek ki a speciális szakaszok.

Kiemelt Partnereink