Gyártók Ünnepi kiadás készült a Nissan Leafből

Ünnepi kiadás készült a Nissan Leafből

autopro.hu/P.B. | 2021.02.04 09:20

Ünnepi kiadás készült a Nissan Leafből

Fotó: Nissan

Leaf10 néven ünnepi modell készült a Nissan Leafből. Az autó hajtásrendszere és akkumulátora ugyanaz maradt, mint az eddigi legfrissebb változatnak, de azért került pár újdonság az ünnepi kiadásba.

2010-ben jelent meg a Nissan első elektromos modellje, a Leaf, amiből azóta 180 ezernél is több talált gazdára Európában. A kerek évfordulóra ünnepi modellt készített a Nissan, ami februártól kapható az európai kereskedésekben.

A Leaf10 külseje két új színben tér el a korábbi változatoktól, Ceramic Grey (keramikus szürke) Pearl Black (gyöngy fekete) színekben is kapható az autó, aminek tükreit, tetejét és a csomagtartófedelét különleges minták is díszítik.

Fotó: Nissan

A külső mellett a konnektivitásra helyezték a hangsúlyt a Nissannál, az új frissítések ráadásul már december óta elérhetőek. Wifi elérést és néhány távolról vezérelhető funkciót kapott az autó, ami elsősorban a NissanConnect alkalmazás fejlesztőit dicséri.

Változatlan hajtás

A Leaf10 a legutóbbi Leafhez hasonlóan 40 és 62 kilowattórás akkumulátorokkal, 270 és 385 kilométeres hatótávolsággal kapható. A modell 6,6 kilowattos utastéri töltőt kapott, míg a külső töltő az alapmodelleknél megszokott CHAdeMO kapcsolat.

A kisebb akkumulátorral felszerelt példányok 110, a nagyobbak 160 kilowattos teljesítménnyel bírnak, az autó ára egyelőre csak Nagy-Britanniában ismert, ott 28.820 font lesz a kezdőár – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink