Gyártók Újraindult a Škoda Enyaq gyártása

Újraindult a Škoda Enyaq gyártása

autopro.hu/P.B. | 2022.04.29 15:17

Újraindult a Škoda Enyaq gyártása

Fotó: Škoda Storyboard

A Volkswagen Csoport cseh leányvállalata, a Škoda felpörgeti a teljesen elektromos Enyaq iV gyártását Mladá Boleslavban. A gyártást néhány hétre meg kellett szakítani a kábelkötegek hiánya miatt, amit az orosz-ukrán háború okozott.

Hirdetés

A Škoda cseh gyára – a többi MEB-modellt gyártó Zwickauhoz hasonlóan – az elsők között volt, ami az orosz-ukrán háború következtében leállt március elején. Mint kiderült, a MEB-modellek kábelkötegeinek nagy része a Leoni nyugat-ukrajnai, lembergi üzeméből származik, ami a háború miatt nem tud megfelelő kapacitással működni.

A bejelentés szerint a Škoda fokozatosan futtatja fel az Enyaq gyártását, a kezdetben heti ezer modell lesz a gyártási kapacitás. Hosszú távon a Mladá Boleslav-i üzem akár napi 370 autót is képes gyártani. Itt készülnek az Enyaq iV-t és Enyaq Coupé iV modellek.

A közlemény szerint sikerült „visszaállítani az alapvető komponensek ellátását”, így újra lehet indítani a termelést. A hosszú távú cél a teljes termelési kapacitás elérése, majd fenntartása. Arról nem tudott előrejelzést adni a Škoda, hogy ez mikorra valósulhat meg – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink