Gyártók Újraindítja német gyárait a BMW

Újraindítja német gyárait a BMW

autopro.hu/V.M. | 2022.03.11 06:19

Újraindítja német gyárait a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

A BMW bejelentette, hogy a március 14-vel kezdődő héten fokozatosan újraindítja termelését Dingolfingban és Münchenben, nemsokkal azután, hogy az ukrajnai háború miatt le kellett állítani a gyártósorokat.

Hirdetés

A bajor székhelyű autógyártó március 7-től szünetelteti a járművek összeszerelését a müncheni és dingolfingi egységeiben, miután hiány alakult ki az Ukrajnából beszerzett kábelkötegekből.

Az oxfordi üzemben, ahol Miniket készítenek, a termelés még két hétig állni fog. A többi európai gyár jelenleg normál rend szerint működik, azonban fennáll a további ellátási problémák kialakulásának veszélye az ukrajnai háború, valamint a chiphiány miatt – áll a BMW közleményében.

Ukrajnában számos autóipari gyár létesült kábelkötegek készítésére, a háborús helyzet pedig zavarokhoz vezetett a helyi termelésben. Ezek a zavarok több OEM, köztük a Volkswagen, az Audi, az MAN és a Porsche gyártását is akadályozzák. Valószínűleg a kábelkötegek hiánya húzódik meg a Porsche Taycan gyártásának leállása mögött is.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink