Gyártók Újabb vizsgálat indult a Volkswagennel szemben

Újabb vizsgálat indult a Volkswagennel szemben

autopro.hu/V.M. | 2020.12.22 12:18

Újabb vizsgálat indult a Volkswagennel szemben

Fotó: Volkswagen US Media Site

Az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság közölte, hogy vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy a Volkswagen valóban jogtalanul használja-e a Jaguar Land Rover egy szabadalmaztatott fejlesztését.

Hirdetés

A brit autógyártó még novemberben kérvényezte, hogy tiltsák be német riválisa egyes SUV modelljeinek Egyesült Államokba importálását, mivel azokban jogtalanul használják a szabadalmaztatott Terrain Response terepjáró funkciót. A JLR szerint érintett modellek az Audi Q8, Q7, Q5, A6 Allroad és e-tron, valamint a Lamborghini Urus, a Porsche Cayenne és a Volkswagen Tiguan.

A VW közleményben reagált a vizsgálat megkezdésére. „Természetesen együtt fogunk működni a nyomozó hatóságokkal” – áll a közleményben, amiben továbbá kiemelik, hogy szerintük a vádak alaptalanok.

A Terrain Response a JLR off-road vezetési menedzsment rendszere. A 2005-ben a Land Rover Discoveryben bemutatkozott funkció lehetővé teszi a motor, a sebességváltó, a differenciálmű és a futómű terepviszonyoknak megfelelő beállítását. A JLR szerint a VW engedély vagy díjfizetés nélkül használja a fejlesztést – írja a Reuters.

Kiemelt Partnereink