Gyártók Újabb visszahívások a VW-nél

Újabb visszahívások a VW-nél

Panker Gergő | 2014.01.28 16:02

Újabb visszahívások a VW-nél

A Volkswagen – miután novemberben világszerte összesen 2,6 millió autót hívott vissza – decemberben újabb 65 992 modell visszahívását rendelte el az Egyesült Államokban egy kétrészes visszahívás első fordulójaként.

Hirdetés

A nagyobbik visszahívás 62 155 darab 2007 júliusa és 2011 júniusa között gyártott 2009-es és 2011-es modellévjáratú Volkswagen Tiguan szabadidő-terepjárót érint. Mindez hozzájön ahhoz a 61 ezer 2008 és 2011 között gyártott Tiguanhoz, amelynek visszahívását még novemberben rendelte el a német gyártó.

A mostani visszahívás azért is lehet dühítő a Volkswagen számára, mivel a mostani eset is hasonlóan az elektromos rendszer meghibásodásából adódott, amely miatt a gyártó novemberben összesen 800 ezer Tiguant hívott vissza világszerte. A Volkswagen hibát észlelt a külső fényszórók biztosítékjával kapcsolatban, amely miatt megolvadhat a biztosítékház – írja az autoblog.com. Arról nem tájékoztatott a gyártó, hogy mi okozhatja a meghibásodást.

A második visszahívás lényegesen kisebb: ez csupán 3837 darab 2012 októbere és 2013 októbere között gyártott 2013-as és 2014-es modellévű Jetta Hybridet érint. A visszahívás oka, hogy az autókba szerelt DQ-200-as duplakuplungos sebességváltó meghibásodhat a korróziót okozó sebváltóolaj-adalékok hatására. A korrózió rövidzárlathoz vezethet, amely menet közbeni leállást, illetve ebből kifolyólag akár balesetet is okozhat.

A Volkswagen hamarosan értesíti az összes érintett Tiguan-tulajdonost, míg a Jetta Hybridekkel kapcsolatos meghibásodásról már december elején tájékoztatták a tulajdonosokat. Az érintett autókat ingyen kijavítják a helyi VW-márkakereskedésekben. A Tiguanokban az érintett biztosítékot, míg a Jetta Hybridekben a sebességváltóolajat cserélik ki – írja az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink