Gyártók Újabb vezetőváltás a Toyota élén

Újabb vezetőváltás a Toyota élén

autopro.hu/P.B. | 2023.02.13 15:22

Újabb vezetőváltás a Toyota élén

Fotó: Toyota Newsroom

Yoshihiro Nakatát vezérigazgató-helyettesből az európai régió vezérigazgatójává léptették elő, és a stratégiai tervezésért lesz felelős a Toyota Motor Europe élén. Az 55 éves Nakata a szintén 55 esztendős Matthew Harrisont váltja, aki mostantól Európa operatív igazgatója lesz, és továbbra is felelős a „végrehajtásért, a működési kiválóságért és a kereskedelmi sikerért Európában”.

Hirdetés

A Toyota szerint az európai működését érintő változtatások annak a globális megközelítésnek a részét képezik, amelyet a Toyota új vezérigazgatója jelentett be – ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, február 1-jétől új vezérigazgató került a Toyota élére: a cég alapítójának unokája, Akio Toyoda leköszönt a márka vezérigazgatói posztjáról, helyét a Lexus addigi vezetője, Koji Sato vette át.

A Toyota a világ leggyorsabban változó autóipari régiójának nevezte Európát – különösen olyan kulcsfontosságú területeken, mint a szén-dioxid-csökkentés és a zéró emisszió, az elektromos átállás, a hidrogéngazdaság és a mobilitási megoldások – írja az Autonews.

Az autógyártó európai régiójába Eurázsia, Törökország, Izrael és a balkáni országok tartoznak. Az ACEA szerint 2022-ben a Toyota volt a második számú márka a Volkswagen után az EU, az Egyesült Királyság és az EFTA (Izland, Norvégia és Svájc) országaiban a 635.533 új autó eladásával és 6,9 százalékos piaci részesedésével. A Toyota eladásai 8,9 százalékkal nőttek az európai piacon.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink