Gyártók Újabb Tesla gyár érkezik

Újabb Tesla gyár érkezik

autopro.hu/Sz.N. | 2020.03.11 11:20

Újabb Tesla gyár érkezik

Fotó: Tesla

Az amerikai gyártó új elektromos pickupjának gyártására hozna létre új telephelyet. A vállalat az Egyesült Államok középső részén keresi a tökéletes helyszínt, mondta Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója.

Hirdetés

„Keressük a helyet a Cybertruck Gigafactory számára. Az Egyesült Államok középső részén lesz” – jelentette be Musk a Twitteren.

A Cybertruck a Tesla ék alakú pickupja, ami a várakozások szerint 2021 végén kerülhet gyártásba. A modell induló ára 40 ezer dollár (~11.826.000 forint).

A Model Y-ról is vannak híresztelések

Egy másik tweetjében a Tesla vezér korábban ezt írta: „Model Y gyártás a keleti parton is”.

A Tesla elektromos kompakt sportjárművének, a Model Y-nak a kaliforniai Fremontban való gyártását január végén indította el, ahol a tervek szerint az első járművek március végén gurulhatnak le a gyártósorról.

Musk januárban elmondta, hogy a Teslának növelnie kellett az akkumulátor kapacitásait, hogy olyan nagyobb teljesítményű modelleket is gyárthasson, mint a Cybertruck. Az előző hónapban a Twitteren szavazásra invitálta követőit, hogy döntsenek arról, hogy az új gyár Texasban épüljön-e fel - számolt be a Reuters.

Kiemelt Partnereink