Gyártók Újabb rangos díjat nyert a Kia EV6

Újabb rangos díjat nyert a Kia EV6

autopro.hu/P.B. | 2023.04.08 04:16

Újabb rangos díjat nyert a Kia EV6

Fotó: Kia Global Media Center

A Kia EV6 GT nyerte a 2023-as Világ Sportautója díjat. A 32 ország 100 autós újságírójából álló zsűri a 2023-as elismerést a New York-i Nemzetközi Autószalonon adta át.

Hirdetés

Az, hogy az idei népes mezőny modelljei közül sok prémiumgyártót is maga mögé utasítva az EV6 GT került ki győztesen, tökéletesen bizonyítja, hogy a márka jó úton jár, és innovatív járműveivel az egész társadalmat, valamint annak fejlődését szolgálja a „Movement That Inspires" szellemiségnek megfelelően – írja a közleményében a dél-koreai autógyártó.

Ho Sung Song, a Kia elnöke a díjátadó kapcsán elmondta: „ez a díj fantasztikusan rangos elismerés a Kiának. A világ vezető mobilitásszolgáltatójává való átalakulás folyamatában a Kia arra törekszik, hogy különlegesen praktikus, inspiráló, magas technológiai színvonalú és előremutató formavilágú járműveket kínáljon vásárlóinak. Az a díj megerősít minket abban, hogy jó úton járunk.”

430 kilowattos (585 lóerős) teljesítményével az EV6 GT mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetéből 100 kilométer/órára, végsebessége pedig eléri a 260 kilométer/órát. A tisztán elektromos hajtású modell sportos menetteljesítményei mellett hosszú hatótávot is kínál, kifinomult formákkal és tágas utastérrel, amivel a hagyományos benzinmotoros sportautók mezőnyével is felveszi a versenyt.

Megkapó külső az alapverziónál is

Az EV6 GT formavilága, a Kia új irányvonalának megfelelően feltűnő és hatásos, miközben tökéletesen példázza, hogy a haladás az emberi fejlődés motorja is egyben. A Kia az emberekre és az emberi kapcsolatokra építve kínál új élményeket, izgalmas járműveket, innovatív belső tereket és kényelmes szolgáltatásokat kifejezetten azzal a céllal, hogy használóik arra használják őket, amiben a leginkább örömüket lelik.

Amíg az EV6 GT beltartalma és konfigurációja jelentősen eltér az alapverzióhoz képest, a megjelenésben nincs sok különbség. Más lökhárítók, egy kis hátsó szárny, színes féknyergek, speciális 21 colos felnik találhatók a GT-n, a belső pedig külön dekorelemeket és alcantara huzatú kagylóüléseket kapott.

Nem ez az első elismerés

A Világ Sportautója 2023-as fődíjasaként az EV6 GT az egyebek mellett 2022-ben Európában az Év Autójának, idén pedig Észak Amerikában Az Év Legpraktikusabb Modelljének is megválasztott EV6 sikeres bázisára építkezve ért el hatalmas sikert.

Az EV6-ot az autopro.hu is tesztelte, megállapítva, hogy a Kia ugyan nem prémiumgyártó, de az EV6 egy prémiummodell, ráadásul olyan tulajdonságokkal, amiknek hála az elektromobilitás már nem annyira aggasztó. Igaz, mindezeknek ára is van, nem képletesen.

Tetszett ez a cikk? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink