Gyártók Újabb népszerű VW válik elektromossá

Újabb népszerű VW válik elektromossá

autopro.hu/P.B. | 2023.02.20 06:16

Újabb népszerű VW válik elektromossá

Fotó: Volkswagen Newsroom

Nem marad munka nélkül a Volkswagen központi, Wolfsburgban található gyára a Trinity bevezetéséig sem. Az üzemben egy elektromos SUV-t fognak gyártani, ami az eddigi információk alapján a Tiguan utódja lehet.

Hirdetés

A Volkswagen berkein belül döntés született arról, hogy egy teljesen elektromos kompakt SUV fejlesztését és építését Wolfsburgba helyezik. A modell nagyjából akkora, mint a mai Tiguan, és már a fejlettebb MEB Plus platformra fog épülni. Wolfsburg emellett a zwickaui ID.3 gyártására is készül a hatalmas kereslet miatt.

Az új elektromos modell wolfsburgi gyártásának célja, hogy áthidalja a szakadékot, amíg a jövőbeli alapmodell, a Trinity készen áll a bevezetésre. A Trinity tervezését szoftverfejlesztési problémák miatt elhalasztották, és egyelőre nem világos az sem, hogy a Trinity a főüzemben, vagy egy új gyárban épül majd Wolfsburg Warmenau kerületében.

Több új modell is jön

Bár nem sok információt árultak el a közelgő elektromos SUV-ról, nem ez az egyetlen MEB Plus platformon alapuló modell, amelyet a VW piacra szeretne dobni az elkövetkező néhány évben: az ID.2 jelenleg a pletykák szerint átalakítás alatt áll, és 2025-ben jelenhet meg sorozatgyártásban ID. Golf néven.

A német autógyártó emellett egy másik kompakt elektromos SUV-t is szeretne bemutatni az USA-ban az ID.4 mellett, de ez valószínűleg egy egészen más jármű lesz, mivel az amerikai piacra szánják – írja az electrive.com.

Az autók külső megjelenéséről sem tudhatunk még semmit, ami nem csoda, hiszen Volkswagen éppen a múlt hónapban cserélte le tervezőegységük vezetőjét: Andreas Mindt vette át az irányítást, miután visszatért a Bentley-től.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink