Gyártók Újabb német létesítményét zárja be a Ford

Újabb német létesítményét zárja be a Ford

autopro.hu/P.B. | 2023.10.31 12:23

Újabb német létesítményét zárja be a Ford

Fotó: Ford MyNewsDesk

A Ford harminc évnyi működés után 2024 közepén bezárja aacheni kutatóközpontját. A racionalizálás jegyében hozott bezárás után a legtöbb munkahelyet továbbra is megtartják a Fordon belül, más létesítményekben.

Hirdetés

Az európai leépítés részeként a Ford 2024 közepéig bezárja aacheni kutatóközpontját. A létesítményből Kölnbe helyezi át a munkahelyeket, igaz, egyes pozíciók megszűnnek.

„Egyesíteni kell erőinket annak érdekében, hogy a lehető legrugalmasabban tudjunk fellépni a globális versenyben” – áll Martin Sander, a Ford németországi főnökének a dolgozókhoz intézett levelében. Ennek az egyesítésnek a jegyében a Ford aacheni kutatási és innovációs központjának fennmaradó tevékenységeit a jövőben Kölnben végzik.

Az 1994-ben megnyílt aacheni telephelyen a közelmúltban körülbelül kétszázan dolgoztak, ami eltörpül a kölni 14 ezres munkaerőhöz képest. A Ford milliárdokat fektet be a kölni gyár átalakításába, hogy ott nagy léptékben lehessen elektromos autókat építeni, ugyanakkor Saarlouis bezár – írja az Automobilwoche.

Mint ismert, a Ford az idén fejezte be a népszerű kisautójának, a Fiestának a gyártását, de 2025-ig egy másik fontos modell, a Focus forgalmazása is leáll.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink