Gyártók Újabb négy évre kapott bizalmat Diess a VW élén

Újabb négy évre kapott bizalmat Diess a VW élén

autopro.hu/P.B. | 2021.07.12 13:20

Újabb négy évre kapott bizalmat Diess a VW élén

Fotó: Volkswagen Newsroom

Dr. Herbert Diess a 67. születésnapjáig, 2025 októberéig marad a Volkswagen Csoport vezetője, miután a vezetőség bizalmat szavazott neki is, és a Volkswagen új stratégiájára is. A Strategy 2030 részleteit a napokban hozzák nyilvánosságra, de várhatóan a fenntartható növekedés lesz a központjában.

Hirdetés

Július 9-én a Volkswagen Csoport felügyelőbizottsága bizalmat szavazott a jelenlegi vezetőjének, Herbert Diessnek, aki így még négy évig, 2025-ig maradhat a Csoport élén, egészen a 67. születésnapjáig. A vezető pozíciójának megerősítése mellett a következő évekre vonatkozó terveket, a Strategy 2030 nevű programot is elfogadta a Volkswagen Csoport vezetősége.

A Volkswagen stratégiájának legfőbb célja, hogy megőrizze vezető helyét a járműiparban, különös tekintettel az e-mobilitásra, melynek terén piacvezetővé szeretne válni. Mivel az elektromos offenzíva már jól halad, a következő években a szoftverekre kerülhet a hangsúly a vállalat közleménye szerint. A következő tíz évben az autonóm járművekkel kapcsolatos piac méretének megduplázódására számít a Csoport, így ez a terület központi szerepet tölt majd be stratégiájában.

Technológiai céggé válás

Mint fogalmaznak, a Strategy 2030 arról is szól, hogy a Volkswagen Csoport elmozdul a klasszikus járműipari vállalat pozíciójából, és a mérnöki, valamint a jól képzett dolgozók mellett olyan alkalmazottakra is szüksége lesz, akik egy technológiai cégnél is dolgozhatnának.

A sikeres eredményekhez a munkahelyek fenntartható átalakítására van szükség a Volkswagen szerint, valamint az alkalmazottak képzése is nagyon fontossá válik. A Volkswagen Csoport előnye lehet ezen a téren, hogy a Felügyelőbizottságban ott ülnek a legfontosabb szakszervezeti vezetők is.

Diess az optimális vezető az átállás idején

A Volkswagen felügyelőbizottságának vezetője, Hans Dieter Pötsch úgy kommentálta a döntést, hogy a következő évek szükségszerű változásainak végrehajtásához Herbert Diess az ideális vezető, és a Strategy 2030-tól az egész vállalat fejlődését várják.

A Volkswagen következő évekre vonatkozó stratégiáját a napokban teszi közzé a vállalat, egyelőre még nem ismertek annak részletei.

Kiemelt Partnereink