Gyártók Újabb kínai gyártó vetné meg lábát Európában

Újabb kínai gyártó vetné meg lábát Európában

autopro.hu/V.M. | 2021.09.08 15:18

Újabb kínai gyártó vetné meg lábát Európában

WEY Coffee 01 | Fotó: WEY

Több más kínai autógyártó után a Great Wall Motor is piacra lép Európában. A több márkát is gondozó vállalat 2022-től egy tisztán elektromos kisautót és egy plug-in hibrid SUV-t fog kínálni a kontinensen.

Hirdetés

A kínai járműgyártó a müncheni IAA Mobility kiállításon jelentette be piacra lépését. A Coffee 01 plug-in hibrid crossoverre Németországban 2021 végétől lehet rendeléseket leadni. A kizárólag az elektromos hajtást használva 150 kilométer megtételére képes, WEY márka alatt kínált típus kiszállításai 2022 első felében kezdődnek.

A vállalat közölte, hogy rövidesen más olyan országokat is meg fognak nevezni, ahol a szabadidő-jármű elérhető lesz, első európai „élményközpontjukat” pedig 2022 elején, Münchenben nyitják meg.

Az Európába érkező másik típus az ORA Cat. Az akkumulátoros elektromos kisautó egy töltéssel 400 kilométert tehet meg. A meg nem nevezett európai piacokon 2021 végétől rendelhető típus első példányait ugyancsak 2022-ben szállítják Európába – írta meg a Reuters.

A Great Wall Motort megelőzve már több más kínai OEM is megjelent az európai piacon alacsony vagy zéró emissziójú modellekkel. Ilyenek például a BYD vagy a Xpeng is – utóbbi tavaly év végén szállította le első autóit az európai vásárlóknak.

Kiemelt Partnereink