Gyártók Újabb kínai gyártó szállította ki első európai autóit

Újabb kínai gyártó szállította ki első európai autóit

autopro.hu/P.B. | 2023.01.05 06:19

Újabb kínai gyártó szállította ki első európai autóit

Fotó: Twitter/Chinese Car Intelligence

A Dongfeng leányvállalata, a Voyah leszállította első elektromos autóit Európában – az első példányokat még 2022 decemberében adták át a norvég vásárlóknak. 2023-ban további európai piacok meghódítása várható.

Hirdetés

A Voyah egy nagyon fiatal márka, a Dongfeng autógyártó prémium ága. A vállalat 2021 augusztusában szállította első járműveit Kínában, az év végéig 6791 elektromos autót adtak át a vásárlóknak.

A norvégiai terjeszkedés során a Voyah betartotta a saját maga által meghatározott ütemtervet: a norvégiai piaci bevezetést először február közepén jelentették be. Mind az első Voyah bemutatóterem júniusi megnyitása Oslóban (ami a márka első Kínán kívüli bemutatóterme), mind a szállítások 2022 negyedik negyedévi megkezdése megvalósult.

A norvég vásárlóknak decemberben 136 Voyah Free elektromos SUV-t adtak át, 69 ezer euró körüli áron. A további szállítások januárban várhatók: a Voyah Free első tétele a korábbi jelentések szerint 500 járműből áll.

Kínában más verziókat kapni

A Voyah Free egy 4900 milliméter hosszú, 2960 milliméter tengelytávú elektromos SUV. A norvég verzió a Car News China információi szerint kétmotoros hajtással és 360 kilowatt teljesítménnyel rendelkezik, 720 Newtonméter maximális nyomatékkal. A 106,7 kilowattórás akkumulátornak köszönhetően a Free állítólag 500 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik a WLTP szabványa szerint.

Kínában viszont három hajtási lehetőség is kínálkozik, mindegyik más-más teljesítményadatokkal: a hátsókerék-hajtású változat teljesítménye 255 kilowatt, az összkerékhajtású modell 510 kilowattot ad le, és létezik 33 kilowattórás akkumulátorral és 1,5 literes belső égésű hatótávolság-növelővel felszerelt változat is. Ennek 860 kilométer az NEDC szerinti hatótávolsága, ebből 140 kilométer elektromos.

2023-ban más nemzetközi piacokra is szeretne belépni a Voyah. Eddig Izrael, Svédország, Hollandia és Dánia fogalmazódott meg célként – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink