Gyártók Újabb kínai e-autó jön Európába

Újabb kínai e-autó jön Európába

autopro.hu/P.B. | 2022.02.22 06:18

Újabb kínai e-autó jön Európába

Fotó: Twitter/Chinese Car Intelligence

A kínai Dongfeng leányvállalata, a Voyah egy elektromos autóval lépne be az európai piacra már az idei évben. Az első ország a kontinensen, amit a cég megcéloz Norvégia, ami nem okoz meglepetést, hiszen az országban a legnagyobb az e-autók piaci részesedése.

Hirdetés

A Dongfeng alá tartozó Voyah a bevezetést a „Free” elektromos SUV-val tervezi Norvégiában, majd később más országokban és modellekkel is terjeszkedne Európában a gyártó. A Voyah egy nagyon fiatal márka: a Dongfeng autógyártó prémium ága 2021 augusztusában szállította első járműveit Kínában. Az év végéig 6791 elektromos autót adtak át a vásárlóknak, ebből 3330-at decemberben.

Az év vége felé a Voyah érezhetően növelte a termelését, idén január 21-én pedig elkészült a tízezredik autó is a feltörekvő márka égisze alatt.

Nyáron jöhet a debütálás

A Voyah bejelentése szerint a „Free” elektromos SUV értékesítése júniusban kezdődik Norvégiában, az első európai szállításokat pedig 2022 negyedik negyedévére tervezik. Júniusban megnyílik az első Kínán kívüli Voyah bemutatóterem is – a tervek szerint Oslo központjában.

A Voyah Free egy 4900 milliméter hosszú elektromos SUV, amely három meghajtási opcióval kapható. A hátsókerék-hajtású változat teljesítménye 255 kilowatt, az NEDC szabványok szerint a hatótávja pedig 505 kilométer. Az összkerékhajtású modell 510 kilowattos, és 475 kilométer a hatótávolsága. Emellett Kínában kapható egy 33 kilowattórás akkumulátorral és 1,5 literes hatótávolság-növelő benzinmotorral szerelt változat is – ennek 860 kilométer a NEDC szerinti hatótávolsága, melyből 140 kilométer elektromos. A cég közleményéből nem derül ki, hogy ezt a változatot is elhozzák-e Norvégiába.

Az autó európai árát még nem hozták nyilvánosságra. Kínában a márka magasabb áron pozícionálta magát, ára 43.575 és 50.523 eurónak megfeleltethető jüan – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink