Gyártók Újabb két évet kapott az Opel

Újabb két évet kapott az Opel

MTI | 2014.02.02 13:23

Újabb két évet kapott az Opel

A General Motors (GM) két évvel meghosszabbította három németországi Opel üzemben a foglalkoztatási garanciát.

Hirdetés

Az Opel egyik szóvivőjének vasárnapi bejelentése szerint a cégvezetés és a szakszervezetek megállapodása értelmében a Rüsselsheim-i, Eisenach-i és a Kaiserslautern-i üzemekben 2018-ig üzemgazdasági okokból nem lesz elbocsátás.

A Rüsselsheimi üzem emellett megkezdi egy, az Opel Insignia platformjára épülő új GM modell gyártását. Eisenach garanciát kapott arra, hogy szerepe lesz az Adam és a Corsa modellek következő generációjának gyártásában is. Kaiserslautern szerepköre a konszernen belül pedig egy újabb pillérrel bővül a részegység-gyártásban.

A Bochum-i üzemet az Opel 2014 végén zárja be. Eredetileg két évvel később tervezte bezárni a több mint 3 ezer alkalmazottat foglalkoztató üzemet az Opel, a döntést azonban megváltoztatta, mivel az alkalmazottak - ellentétben a többi üzemhez - nem egyeztek bele az IG Metall szakszervezettel kialkudott szanálási programba.

A GM új elnöke Mary Barra németországi látogatásán a konszern "létfontosságú elemének" nevezte az Opelt. A márka 14 éve első alkalommal tudta növelni piaci részesedését Európában és 2016-tól már nyereséges működésre számít.

Kiemelt Partnereink