Gyártók Újabb ikonikus autó kapott elektromos hajtást

Újabb ikonikus autó kapott elektromos hajtást

autopro.hu/E.M. | 2022.08.23 04:20

Újabb ikonikus autó kapott elektromos hajtást

Fotó: Evetta

Az 1954-es ikonikus kisautót idéző, Evetta Openair prototípusát 2022 júliusában mutatták be a nagyközönségnek. Megjelenésében az ötvenes évek vagányságát idéző jármű gyakorlatilag kibocsátásmentesen közlekedik majd a teljesen elektromos kialakításának köszönhetően.

Hirdetés

Az ElectricBrands egy nyílt nap keretében mutatta be többek között az Evetta Openair és az Evetta Cargo modelljeit. Mindkét prototípust a németországi Rosdorfban található, leendő Evetta gyártócsarnokban lehetett szemügyre venni.

„Örülünk, hogy máris bemutathatjuk az Evetta két új változatát. Jó móka továbbfejleszteni ezt a vonzó és ugyanakkor fenntartható kisautót. Biztosak vagyunk benne, hogy az eredetihez hasonlóan a két új modell is meg fogja találni célközönségét” – mondta Martin Henne, az ElectricBrands vezérigazgatója.

Klasszikus stílus modern elemekkel

Az Evetta Openair az eredeti, kis könnyű autó kabrió változata. Az Evetta Openair-be való beszállás az eredeti Evetta-ra jellemző módon történik – az első ajtón keresztül.

A modell különlegessége azonban, hogy a puha tető teljesen levehető - z Openair név beszédes.. A modell emellett rendkívül praktikus is:kulccsal való bíbelődés már a múlté, hiszen a kabrió egy alkalmazáson keresztül nyitható és indítható.

Az Evetta mögötti eszme teszi igazán egyedivé a modellt

A kabrió egy nagyobb, 18 kilowattórás akkumulátorral van felszerelve, ami nagyobb hatótávolságot jelent. Ezzel, a vezetési módtól függően, 30 százalékkal nagyobb kapacitás érhető el az eredeti akkumulátorhoz képest. Így a maga 200 kilométeres hatótávolságával és a 90 kilométer/órás végsebességével ideális városi használatra.

„Nagyon büszkék vagyunk az Evetta modellünkre. Ez az Evetta minden egyben: Jól néz ki, helytakarékos a városban, hatékony és fenntartható. Nem csak akkumulátorról működik, úgy terveztük, hogy az egyes alkatrészek könnyedén, komplikációk nélkül cserélhetőek legyenek. Ily módon szeretnénk leegyszerűsíteni a javítási folyamatot. Elképzeléseink szerint az Evetta nemcsak a hajtásláncot illetően környezetbarát, hanem a pótalkatrészek és az újrahasznosíthatóság tekintetében is egy fenntartható járművet hoz létre. Meggyőződésünk, hogy ez a koncepció teszi az Evetta-t egyedivé” – nyilatkozta Martin Henne az infokontor GmbH-nak.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink