Gyártók Újabb európai piacokra lépett be a Fisker

Újabb európai piacokra lépett be a Fisker

autopro.hu/V.M. | 2023.08.30 14:20

Újabb európai piacokra lépett be a Fisker

Fotó: Fisker

Az elektromos autókat gyártó Fisker immáron három újabb európai piacon, Belgiumban, Hollandiában és Svájcban is forgalmazza Ocean SUV-ját, az első és jelenleg egyetlen modelljét.

Hirdetés

A rendelésleadásra alkalmas három új országspecifikus weboldallal a Fisker Ocean immáron tizenkettő országban érhető el.

Az Ocean eddig Európán belül Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Norvégiában, Svédországban, Dániában és az Egyesült Királyságban volt rendelhető. A tengerentúlon az USA és Kanada piacain jelent meg a típus.

Az amerikai autógyártó vezérigazgatója, Henrik Fisker „rendkívül izgalmasnak” nevezte az új európai piacokon való megjelenést. „Végső soron világszerte akarjuk értékesíteni járműveinket, azonban egy erős európai jelenlét korai kialakítása mindig is az elsődleges prioritásaink közé tartozott” – tette hozzá az electrive.com cikke szerint.

Nem megy tervek szerint a gyártás

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a járművei kiszállítását idén megkezdett Fisker augusztus első felében körülbelül harmadával csökkentette ezen évi termelési célját: most a cég 20-23 ezer autót gyártana, míg korábban 32-36 ezer darabbal számolt. A vállalat azzal magyarázta a változást, hogy egy beszállítója nem tudta elég gyorsan felpörgetni termelését.

Az augusztusi már a második idei alkalom volt, mikor a Fisker visszavett termelési céljából. Eredetileg több mint 42 ezer autó legyártása volt betervezve 2023-ra, májusban azonban ezt az említett 32-36 ezerre módosították.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink