Gyártók Újabb engedélyt kapott a Tesla Németországban

Újabb engedélyt kapott a Tesla Németországban

autopro.hu/P.B. | 2021.06.04 06:21

Újabb engedélyt kapott a Tesla Németországban

Fotó: Tesla

Fontos engedélyt kapott a Tesla a brandenburgi hatóságokról. Most már tesztelhetik az üzemet, ugyanakkor olyan megkötése is van az engedélynek, amely szerint nem indítható be a gyártás még próbaidőszak címén sem, csak az egyes funkciókat tesztelhetik.

Hirdetés

A Tesla engedélyt kapott arra, hogy a Berlin mellett épülő gyárában kipróbálja a fényezőüzemet, valamint az öntöde és a karosszériaüzem gépeit és a szennyvíztisztítót is kipróbálhatja a gyártó. Az engedély magában foglalja az egyes berendezések, gépek funkcionalitásának tesztjét, valamint a tisztítást, a jelzések próbáit és az égők működésének tesztelését is.

A tesztidőszak az egyes gépek esetében azonban be van határolva, valamint csak kevés anyagot használhatnak fel, tehát arra nem alkalmas az engedély, hogy a Tesla próbagyártást hajtson végre Grünheidében.

Érdekesség, hogy az engedély összesen 38 oldalas, és tételesen felsorolja, melyik berendezést mennyi ideig, mekkora volumenben lehet tesztelni – írja az electrive.com.

Csúszik az átadás

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a különböző engedélyek hiányában a Tesla nem tudja júliusban megnyitni németországi gyárának kapuit. A jelenlegi állás szerint az év második felében indulhat be a termelés a Gigafactory Berlin nevet viselő üzemben.

A csúszás miatt a Tesla, és külön Elon Musk is több ízben bírálta a német bürokráciát, a hivatalok akadékoskodását okolva azért, hogy nem tudják időben beindítani a termelést.

Kiemelt Partnereink