Gyártók Újabb e-autó gyártását kezdte meg a BMW

Újabb e-autó gyártását kezdte meg a BMW

autopro.hu/P.B. | 2022.11.15 06:17

Újabb e-autó gyártását kezdte meg a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

A BMW megkezdte az iX1 elektromos SUV sorozatgyártását a regensburgi üzemben. A júniusban bemutatott, teljesen elektromos modell egy rugalmas gyártósorról gördül le, az összes egyéb hajtásformával rendelkező járművel egy soron készül.

Hirdetés

Az iX1 elektromos SUV regensburgi gyártása azt jelenit, hogy immár minden német BMW-gyárban építenek elektromos autókat. A modell gyártásának megkezdésével egy soron készülnek a belső égésű motorral szerelt autók, a plug-in hibridek és a teljesen elektromos modellek Regensburgban. A most sorozatgyártásra kerülő kompakt SUV nagyfeszültségű akkumulátora is az üzemben készül, így a beszerelésre kész akkumulátor szállítási távolságai minimálisak – a cellákat ugyanakkor továbbra is külső partnertől szerzi be a BMW.

A bajor OEM szeptember végén jelentette be, hogy 2022 novemberében piacra dobja az iX1 xDrive30-at. Hogy pontosan mikor adják át az első járműveket, azt a müncheni cég nem határozza meg a gyártás megkezdéséről szóló közleményében.

A legmodernebb technológia

Az iX1 összeszerelése a „BMW iFactory” elvén alapul: az üzem fényezőműhelye a mesterséges intelligencia előnyeire támaszkodik, és a technológiát a járművek összeszerelésében is használják. A mesterséges intelligencia által támogatott képfelismerési módszerek az alkalmazottak támogatására szolgálnak a minőségellenőrzés során. Emellett a digitális iker technológiát is alkalmazza a cég az üzemben.

„2024-re a bajor gyárainkban készülő minden harmadik BMW elektromos autó lesz” – idézi az electrive.com Milan Nedeljković termelésért felelős igazgatósági tagot.

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink