Gyártók Újabb e-autó gyárat épít a Honda

Újabb e-autó gyárat épít a Honda

autopro.hu/P.B. | 2022.06.22 11:21

Újabb e-autó gyárat épít a Honda

Fotó: Honda Press

A Honda kínai vegyesvállalata, a GAC Honda egy új elektromosautó-gyár építésébe kezdett a Guangdong tartománybeli Kantonban. Az építkezésnek valamivel korábban kellett volna kezdődnie, de így is jelentősnek számít a Honda elektromos offenzívája Kínában.

Hirdetés

A GAC által épített üzem éves kapacitása 120 ezer elektromos autó lesz, a gyártás a tervek szerint 2024-ben kezdődik meg – igaz, az eredeti tervekhez képest fél évet csúszott az építkezés kezdete, így könnyen lehet, hogy az átadásra is tovább kell várni. A beruházás volumene 3,49 milliárd jüan (mintegy 490 millió euró) körül lesz.

Az autógyártó egyelőre nem árulta el, hogy mely modelleket építi majd az új üzemben – de az biztos, hogy csak elektromos autók fognak készülni a létesítményben. A Honda a GAC-cal és a Dongfenggel létesített vegyesvállalatain keresztül tíz e-modellt vezetne be 2027-ig – az új gyárral a GAC Honda gyártási kapacitása eléri majd a 890 ezer autót, míg a Dongfeng Honda 840 ezer autót képes gyártani egy évben: a Hondának összesen tehát 1,73 milliós kapacitása lesz Kínában az évtized közepétől.

Megérkeztek az első fecskék

Az üzem építésének megkezdése mellett a GAC Honda az e:NP1 elektromos SUV értékesítését is elindította Kínában, nem sokkal korábban – áprilisban - bemutatták a Dongfeng Honda e:NS1-et is. A két elektromos SUV-t Európában nem dobja piacra a Honda.

Az e:NP1 ára 24-25 ezer eurónak megfelelő jüantól kezdődik, de a nagyobb hatótávval rendelkező változat ára a 28 ezer eurót is eléri – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink