Gyártók Új üzemet adott át a BMW

Új üzemet adott át a BMW

autopro.hu/P.B. | 2022.05.09 14:19

Új üzemet adott át a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

Május 6-án egy új részleget adott át a BMW Eisenachban, ezzel az ottani üzemét 34 ezer négyzetméternél is nagyobbra bővítette a bajor gyártó. A négy évig készülő új csarnokkal együtt ez a BMW legnagyobb szerszámgyártó-üzeme.

Hirdetés

Május elejére befejeződött a BMW 2018-ban kezdődő beruházása Eisenachban, és hivatalosan is megnyitották a mintegy 13.500 négyzetméteres új csarnokot. A több mint 34 ezer négyzetméteres területével immár az eisenachi üzem legnagyobb szerszámgyártó telephely a BMW Csoport egészében.

A BMW tájékoztatása szerint 38 millió eurót fektettek a bővítésbe, az üzem alapítása óta pedig összesen több mint 200 millió eurót költöttek a gyárra.

Még a Rolls-Royce egyes elemei is itt készülnek

A gyárban évente mintegy 230 ezer fém karosszériaelem hagyja el az eisenachi üzemet. A BMW különféle modelljei mellett Rolls-Royce járművekhez és BMW motorkerékpárokhoz is gyártanak itt alkatrészeket. A vállalat jelenleg 300 embert foglalkoztat eisenachi telephelyén, és együttműködik a helyi oktatási intézményekkel. 2024 végére további 40 alkalmazott felvételét tervezik – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink