Gyártók Új testvérmárkát kap a Volvo

Új testvérmárkát kap a Volvo

autopro.hu/P.B. | 2023.02.24 14:18

Új testvérmárkát kap a Volvo

Fotó: Geely

A következő két évben a Geely hét új prémium elektrifikált autót szeretne piacra dobni az újonnan alapított Galaxy almárkájának neve alatt. Az új modellek között lesz hibrid és tisztán elektromos autó is.

Hirdetés

A Geely által létrehozott Galaxy márkanév alatt négy nagy hatótávolságú hibridet és három akkumulátoros elektromos járművet dobnának piacra két év alatt. Az első három modell még az idei év vége előtt elérhető lesz.

Először egy SUV, a Galaxy L7 jelenik meg, ez egy plug-in hibrid modell, melynek végsebessége 200 kilométer/óra, és 7,5 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 kilométer/órára. A tesztek szerint a fogyasztás 5,23 liter/100 kilométer. Az előértékesítés már folyamatban van, a szállítások az idei év második felében kezdődnek.

Ezt követi az L6, ami szintén plug-in hibrid hajtással rendelkezik, de egy szedán. Ennek a kiszállítását 2023 harmadik negyedévére tervezik. Az első tisztán elektromos jármű a Galaxy égisze alatt az E8 lesz, ami a tervek szerint az idei év negyedik negyedévben fog megjelenni. Már vannak olyan találgatások, hogy ez utóbbi lehet a korábban bejelentett Galaxy Light koncepció. A Geely azonban nem árult el részleteket.

Két modellsorozat

Az új Geely brandnek két modellsorozata lesz tehát: az L a plug-in hibrideket, az E a teljesen elektromos autókat jelöli. A plug-in hibridek a Geely és a Volvo E-CMA platformján alapulnak, míg a tisztán elektromos járművek a vállalat SEA platformjára épülnek.

Minden plug-in modell a Geely NordThos 8848 hajtásláncát fogja használni. A cég legújabb generációs, dedikált hibrid motorjának termikus hatásfoka 44,26 százalék. A hajtáslánc az iparág első előrejelző energiagazdálkodási rendszerét is használja, amely állítólag akár 15 százalékkal javítja az üzemanyag-hatékonyságot a korábbi hibrid motorokhoz képest.

A Galaxy sorozat elsőként alkalmazza a Geely az Aegis akkumulátorbiztonsági rendszerét, amely megvédi a csomagot a közvetlen ütközésektől és megelőzi a hőkitöréseket – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink