Gyártók Új taggal bővül a BMW X modellcsalád

Új taggal bővül a BMW X modellcsalád

autopro.hu/P.B. | 2022.06.02 04:20

Új taggal bővül a BMW X modellcsalád

Fotó: BMW

A BMW X modellcsalád belépő tagja átesett a harmadik megújuláson, és most először elektromos hajtást is kap a legkisebb X modell. Hiába belépőszint, az X1 mindegyik verziója komoly vezetéstámogató megoldásokkal lesz felszerelve. A modellcsalád 2022 őszén kerül piacra.

Hirdetés

Elődjeihez képest sokkal inkább a prémiumkategóriába tartozik a BMW X1 a magas felszereltségének köszönhetően, emellett pedig a gyártó a magabiztos kiállást és a funkcionális sokoldalúságot emeli ki az X család belépőmodelljénél. A BMW először kínálja elektromos hajtással az X1-est, az iX1 a hagyományos hajtású társai után jelenik majd meg.

A bajor OEM az X1 összes verziójához alapfelszereltségként fogja kínálni a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltót, amely modellváltozattól függően az első tengelyre, vagy a BMW xDrive intelligens összkerékhajtáson keresztül mindkét tengelyre továbbítja a motor erejét. Az új BMW X1 a vállalat regensburgi gyárában készül, ahol belső égésű erőforrással, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és tisztán elektromos meghajtással szerelt modellváltozatok most először egyazon gyártósorról gördülhetnek le.

BMW-t mindenkinek!

A BMW iX1 egy világszerte bővülő szegmensben, rendkívül széles célközönség számára teszi elérhetővé a vezetés zéró emissziójú élményét. A legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológiával felvértezett, kompakt SAV (Sports Activity Vehicle) modell így jelentős mértékben hozzájárul az elektromos mobilitás egyre átfogóbb térnyeréséhez – áll a gyártó közleményében.

Fotó: BMW

A fenntarthatóság terén elért fejlesztések eközben nem csupán a modellt övező innovációkban, de a zöldenergia gyártásban és beszállítói láncban történő, egyre szélesebb körű alkalmazásában, illetve a másodlagos nyersanyagok és a természetes alapanyagok nagyobb arányú felhasználásában is visszaköszönnek.

Az új BMW X1 karosszériájának felületkezelése, vonalvezetése és megannyi elegáns részletmegoldása minden korábbinál élénkebben hirdeti a Sports Activity Vehicle modellcsalád stílusjegyeit. Ilyenek többek között az erőteljes karosszériaarányok, a kerékjárati ívek szinte négyszögletű kontúrja, valamint a frontrész és a hátsó kialakítás BMW X modellekre jellemző egyedisége is.

Megújulás

A harmadik nemzedékébe lépő BMW X1 keskenyre húzott, LED-technológiás első fényszórókkal, nagyméretű, szinte négyszögletű hűtőráccsal és hosszan elnyújtott, „X” alakú vonalvezetéssel különböztethető meg elődjeitől. A modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként mátrix funkcióval dolgozó távolsági fényszórót kínáló, adaptív LED-technológiás első fényszórók, változó fényelosztás és pulzáló irányjelzők is megrendelhetők lesznek.

Hátulnézetből a csomagtérajtó keskeny ablaksávja, a vízszintes vonalvezetés, a LED-ekkel dolgozó, látványos lámpák és az erőteljesen domborodó kerékjárati ívek adják meg az X1 jellegzetességeit.

Alapfelszereltségként mindegyik modellváltozat 17 colos könnyűfém felniket kap, de az xLine és M Sport felszereltségi csomagokhoz 18-as, extraként pedig 19-es, sőt, akár 20-as kerekek is elérhetőek.

Utastér

A gyártó szerint az autónak egyedülálló vezetési élményt biztosítanak az emelt ülések, valamint az alapoktól újragondolt elemek – ilyen az ívelt kijelző, a „lebegő” kartámasz és a további high-tech elemek.

Az újratervezett ülések az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető Sensatec kárpittal és Vernasca bőrkárpittal is megrendelhetők. A sportülések mellett extraként memóriafunkcióval, deréktámasszal és masszázsfunkcióval kiegészített, elektromos ülésállítási lehetőségek is megtalálhatók.

Fotó: BMW

Az új BMW X1 hátsó üléssorában három teljes értékű ülés található, amelyek érezhetően kényelmesebb utazást kínálnak az elődöknél. A csomagtér térfogata 540 literről egészen 1600 literig bővíthető. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető vonóhorog immár elektromosan, gombnyomásra hívható elő a hátsó lökhárító mögül.

A kétzónás automata légkondicionáló, a bőrözött sportkormány és a BMW Maps navigációs rendszer alapfelszereltségként érhető el a modellhez.

Széles kínálat a hajtásokat illetően

A BMW iX1 xDrive30 a bajor prémiummárka első összkerékhajtású, tisztán elektromos meghajtású modellje a prémium kompakt szegmensben. A modell első és hátsó tengelyén egy-egy integrált villanymotor dolgozik, 230 kilowatt (313 lóerő) maximális rendszerteljesítménnyel. Ez a verzió 5,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre. A gyártó egy töltéssel 413-438 kilométeres hatótávolságot ígér az elektromos verzióhoz.

Az elektromos hajtás mellett a kínálatban lesznek még plug-in hibrid modellek megnövelt tisztán elektromos hatótávolsággal, benzines és dízelüzemű erőforrások 48 volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával, valamint benzines és dízel kivitelt is gyárt a BMW.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink