Gyártók Új szintre emeli az autók szimulációját a Stellantis

Új szintre emeli az autók szimulációját a Stellantis

autopro.hu/P.B. | 2024.01.10 15:19

Új szintre emeli az autók szimulációját a Stellantis

Fotó: Stellantis

A Stellantis saját közlése szerint már valósághű virtuális verziókat tud létrehozni az autók utasteréről, amelyek úgy viselkednek, mint egy valódi autóban, anélkül, hogy ehhez módosítani kellene az őket üzemeltető fő szoftvert.

Hirdetés

A most bejelentett fejlesztés lényege, hogy több hónapról egy napra csökkenti a kérdéses rendszerek tesztelési idejét. Az eladások alapján a világ harmadik legnagyobb autógyártója és az Amazon 2022-ben partnerséget jelentett be, aminek értelmében a Stellantis az Amazon Web Services segítségével szoftveralapú termékeket fejleszthet autóihoz.

„Virtuális pilótafülkénk segítségével nem csak a saját, hanem beszállítóink és az iparágban tevékenykedő partnereink megközelítését is forradalmasítjuk” – nyilatkozta a Stellantis szoftveres üzletágáért felelős vezérigazgató-helyettese, Yves Bonnefont. „Ezzel a technológiával és a gyorsabb fejlesztési ciklusokkal közelebb tudunk kerülni ügyfeleink igényeihez” – tette hozzá.

A Stellantis szerint a fejlesztés felgyorsíthatja az ügyfelek visszajelzését egy adott márkáról és járműről, amivel „valós időben módosíthatják” a vezetői élményt – írja a Reuters.

Kínából indulva egyre nagyobb trend az autók intelligens szoftverekkel való ellátása, amivel lényegében guruló okostelefonokká válnak az autók. Ebbe a trendbe sorra szállnak be az európai és amerikai gyártók is.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink