Gyártók Új SUV-val kel versenyre a luxusmárkákkal az Alfa

Új SUV-val kel versenyre a luxusmárkákkal az Alfa

autopro.hu/V.M. | 2023.10.17 08:23

Új SUV-val kel versenyre a luxusmárkákkal az Alfa

Fotó: Stellantis

Az Alfa Romeo 2027-ben egy nagy méretű elektromos SUV-t fog piacra dobni, hogy felvegye a versenyt az olyan modellekkel, mint a BMW iX, a Lotus Eletre, vagy a Porsche Cayenne.

Hirdetés

Az E-szegmensbeli, Stelvio fölé pozícionált modell érkezéséről az Alfa Romeo vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato beszélt. Elmondása szerint az új típus „magasabb” lesz, mint a márka előző E-szegmensbeli modellje, az 1998 és 2007 között forgalmazott 166-os szedán, ugyanakkor aerodinamikai megfontolásból alacsonyabb lesz a mai SUV-knál.

A legnagyobb Alfa Romeo a Stellantis STLA Large padlólemezén alapszik majd, hasonlóan a következő Stelvióhoz és a Giulia szedán utódjához. A 800 voltos platform nem csak 800 kilométeres hatótávolságot, de rendkívül gyors töltést is kínálhat majd.

Nem Európának szánják

Imparato az Autocar autós magazinnak nyilatkozva megosztotta, hogy az új modell Európában is a kereskedésekbe fog kerülni, de az elsődleges piacai az Egyesült Államok és Kanada lesznek. Ezt azzal magyarázta, hogy az európai piacok önmagukban túl kicsi és bizonytalan keresletet nyújtanának.

Az STLA Large lehetővé fogja tenni három elektromos motor beépítését, amivel a mérnökök gondoskodhatnak majd a teljesítményről és a vezetési élményről. Utóbbi az a jellemző, amire az Alfa Romeo a hangsúlyt fogja helyezni a jövőben Imparato szerint: „Az autó vezetési élménye az a terült, amibe az energiát fektetjük” – mondta.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink