Gyártók Új platformokkal elektrifikál a Honda

Új platformokkal elektrifikál a Honda

autopro.hu/P.B. | 2022.04.22 14:17

Új platformokkal elektrifikál a Honda

Fotó: Honda Press

Nagyon komoly elektromos offenzívát tervez a Honda 2030-ra. Terveinek eléréséhez számos új modellt kell piacra dobnia a japán autógyártónak, ehhez pedig részben új platformokra is szüksége lesz, amikre ezek az elektromos autók épülhetnek.

Hirdetés

A Honda 2030-ig több millió elektromos jármű gyártását tervezi három új dedikált platform felhasználásával, amelyek közül az egyiket a General Motors-szal közösen fejlesztik majd ki.

Aoyama Shinji, a Honda villamosításért felelős globális vezetője a Reutersnek elmondta, hogy a cég 2024-ben egy elektromos kishaszongépjárművet vezet be a japán piacon. Ez a jármű egy új platforma épül majd. Ezt követi egy másik tisztán elektromos modell 2026-ban, Észak-Amerikában, szintén egy új platformon. Mindkét említett platform használható lesz más modellekhez is.

Aoyama elárulta azt is, hogy a harmadik platform bevezetését 2027-ben vezetik be, ezt közepes méretűnek nevezte a vezető, és ez lesz az a platform, amit a GM-mel közös fejleszt az OEM. A közös gyártásról még nem árult el részleteket Aoyama.

Mint ismert, a GM 2024-től kezdődően két prémium elektromos SUV-t épít a Honda számára Észak-Amerikában a Cadillac Lyriq alapján.

Nem összpontosul egy helyre a gyártás

A Honda bejelentette, hogy 2030-ig kétmillió elektromos jármű megépítését tervezi globális szinten, beleértve a GM-mel közösen fejlesztett középkategóriás modelleket is.

Aoyoma szerint a Honda 2030-ban 750-800 ezer elektromos jármű észak-amerikai gyártását tervezig, és körülbelül ugyanennyit gyártana Kínában, 400-500 ezer elektromos autót pedig Japánban, a hazai piacán gyártana a cég.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink