Gyártók Új modellt mutatott be a Honda

Új modellt mutatott be a Honda

autopro.hu/P.B. | 2022.11.07 12:21

Új modellt mutatott be a Honda

Fotó: Honda Press

A japán Honda Motor Co. bemutatta új, csak Kínában gyártott elektromos jármű termékcsaládjának második modelljét, amely a gyorsan növekvő akkumulátoros autók szegmensét célozza meg a világ legnagyobb autópiacán.

Hirdetés

A japán autógyár tavaly jelentette be, hogy a következő öt évben két kínai partnerével - a GAC-vel és a Dongfeng Motorral - együtt tervezi a kínai piacra szánt, elektromos modellcsaládja bevezetését egy új, „e:N Series” márkanév alatt. A vállalat áprilisban kezdte el árusítani az első modellt Kínában.

„A Honda elektromos márkává alakul Kínában egy sor olyan egyedi és változatos elektromos mobilitási termékkel, amelyeket csak a Honda tud kínálni” - mondta Toshihiro Mibe, a Honda vezérigazgatója.

A japán OEM azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2030-ig 30 elektromos autómodellt hoz létre világszerte, és 2030-ig évente mintegy kétmillió elektromos autót gyárt le.

A GAC-Honda és a Dongfeng-Honda új, csak elektromos járművekhez használható összeszerelő üzemek építését tervezi, amelyek építése várhatóan 2024-ben kezdődik meg – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink