Gyártók Új modellek: hosszú időre biztossá vált két PSA-üzem jövője

Új modellek: hosszú időre biztossá vált két PSA-üzem jövője

autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.26 14:01

Új modellek: hosszú időre biztossá vált két PSA-üzem jövője

Míg az újonnan felvásárolt Opel/Vauxhall márkánál csendes, de komoly megszorítások zajlanak, addig a PSA-csoport a franciaországi Sochauxban és Mulhouseban található gyáraiban jó ideig nem kell ilyesmitől tartani: már most biztos, hogy 2020-tól és 2021-től új modellek gyártását végezhetik.

Hirdetés

Már most eldőlt, hol készülhetnek a PSA-konszern bizonyos jövőbeli modelljei, ami két franciaországi üzem számára is örömhírrel ért fel. A konszern közölte, az új modellek részleteit stratégiai okokból csak később ismertetik, ám médiariportok már tudni vélik, Sochaux a sikeres DS 4 gyártását fogja megkapni, ez várhatóan egy SUV-stílusú crossover lesz. Hasonló modell lesz a Citroen C5, ami szintén itt készülhet. A Sochaux-ban a PSA a Peugeot 308-at és 3008-at, a DS 5-öt és az Opel Grandland X-et gyártja.

A mulhousei telephely ezzek párhuzamosan várhatóan egy Peugeot 308-alapú crossover gyártását fogja megkapni. Itt jelenleg a Citroen C4-et, a Peugeot 2008-at és a DS 4-et gyártja a PSA. A DS 7 Crossback-et pedig jövő évtől szerelik itt össze.

A gyárak, melyek mindössze 70 km-re vannak egymástól, jelenleg modernizálás alatt állnak, így a jövőben csak olyan járműveket gyártanak majd, amiknek az alapja a kompakt és közepes méretű járművek számára kifejlesztett EM2 platform.

A PSA szerint az új modellek egy egész évtizedre bebiztosítják a gyártást az érintett üzemekben, ezen felül pedig a helyi beszállítók számára is biztató üzleti kilátásokat vázolnak fel.

Az, hogy a két PSA üzem jövője előre látható, erős kontrasztban áll azzal, hogy a briteknél 400 állást szüntet meg a konszern.

Kiemelt Partnereink