Gyártók Új leányvállalata debütált a Geely-nek

Új leányvállalata debütált a Geely-nek

autopro.hu/P.B. | 2022.11.16 12:19

Új leányvállalata debütált a Geely-nek

Fotó: Radar Auto

A Geely leányvállalata, a Radar Auto, most debütált Kínában. Az RD6 elektromos kisteherautó négy változatban kerül a piacra, mindegyik viszonylag elérhető, 25 ezer eurónak megfeleltethető jüan alatti áron.

Hirdetés

A Volvo Cars-t is tulajdonló Geely csak idén júliusban indította el a Radar Auto nevű leányvállalatát, és ekkor mutatta be az RD6 modellt is. Mindössze pár hónnap később már rendelhető is az autó, ami azt jelenti, hogy az új modellnek bevált technológiára kellett támaszkodnia: az autó a cégcsoport SEA platformját használja.

A Radar Auto RD6 5260 milliméter hosszú, a tengelytávja 3120 milliméter, így közvetlenül a hasonló pick-up elektromos járművek skáláján belül helyezkedik el – hasonló a mérete a Ford F-150 Lightning vagy a Rivian R1T modelleknek is. A Geely az eseményen az RD6-ot a Rivian elektromos autójának közvetlen riválisaként pozícionálta.

Az RD6 63, 86 és 100 kilowattórás akkumulátorokkal rendelhető, így a CLTC (kínai szabvány) szerinti hatótávolsága 400, 550 és 632 kilométer.

Egyelőre csak kínai fogyasztók rendelhetik elő a modellt a Radar weboldalán és alkalmazásán keresztül. A Geely azonban tavaly októberben bejelentette a „Smart Geely 2025” stratégiát, amely a terjeszkedésre irányul, és 2025-ig összesen 3,65 millió elektromos jármű értékesítését tűzte ki célul.

A Geely-n belül a Radar Auto egy független márka, amely állítólag saját kutatás-fejlesztési üzemmel rendelkezik Hancsou városában, Csöcsiang tartományban – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink