Gyártók Új kompetenciaközponttal bővít a Daimler Buses

Új kompetenciaközponttal bővít a Daimler Buses

autopro.hu/V.M. | 2020.06.25 18:18

Új kompetenciaközponttal bővít a Daimler Buses

Fotó: Daimler Global Media Site

A Daimler buszgyártással és –szervizeléssel foglalkozó EvoBus leányvállalatának svájci képviseletét Winterthurba, egy 20 ezer négyzetméteres telepre helyezték át, ahol egy helyen fogják végezni az új és használt Mercedes-Benz és Setra buszok értékesítését, illetve szervizelését.

Hirdetés

A BusWorld Home Winterthur (BWH Winterthur) nevet viselő, teljesen új építésű telephely huszonnyolc szerelőállással várja az ellenőrzésre vagy javításra érkező járműveket, legyen szó kisbuszról vagy a négy méter magas Setra emeletes buszról, esetleg a 21 méter hosszú Mercedes-Benz CapaCity csuklós buszról.

A speciális célú műhelyekben elektronikai, karosszéria- és fényezésjavítások, valamint diagnosztikai munkák is elvégezhetőek, csakúgy, ahogy az új járművek átadás előtti előkészítése. A 97 embert foglalkoztató létesítményben ezeken felül több, a buszok tisztítására szolgáló rendszert is elhelyeztek.

Fő szerep a jövő szakembereinek képzésében

A Daimler Buses mannheimi helyszínéhez hasonlóan, a BWH Winterthur is az elektromos buszokkal kapcsolatos képzések egyik európai központjaként fog szolgálni. A Daimler szakembereit itt speciális képzésben részesítik majd, hogy megfelelő tudást kapjanak az elektromos járművek, illetve azok magasfeszültségű rendszereinek kezeléséhez.

Az elektromos hajtásláncok térhódításának megfelelően egy speciálisan felszerelt, több férőhelyes műhelyrészleg várja a Mercedes-Benz eCitaro buszokat és más elektromos járműveket. A részleg felett egy 33 méter hosszú szerelőállvány húzódik, jó hozzáférést biztosítva a buszok tetején elhelyezett akkumulátorokhoz. Az akkumulátorok javítására egy 105 négyzetméteres, szerelőállvánnyal összekapcsolt, járművek feletti platform nyújt helyet, ahova egy daru segítségével emelhetőek fel az energiatároló egységek.

Kiemelt Partnereink