Gyártók Új gazdára talált a Honda swindoni gyára

Új gazdára talált a Honda swindoni gyára

autopro.hu/V.M. | 2021.03.29 17:22

Új gazdára talált a Honda swindoni gyára

Fotó: Honda European Media Newsroom

A Honda, Európa legnagyobb ipari és raktár létesítményeket tervező, valamint építő vállalatával, a Panattonival írt alá szerződést a bezárásra ítélt, angliai Swindonban található gyárának eladásáról.

Hirdetés

A japán Honda még 2019-ben jelentette be globális autógyár-hálózatának átstrukturálását. A terv részeként 2021 júliusában, a tizedik generációs ötajtós Civic életciklusának végével a vállalat véglegesen felhagy a gyártási tevékenységgel a swindoni telephelyén.

Az OEM akkor vállalta, hogy a mintegy háromezer főt foglalkoztató, benzin- és dízelmotorokat, illetve ötajtós Civiceket gyártó üzemet felelősségteljes módon, annak jövőjét biztosítva fogja leválasztani gyártóhálózatáról.

A július 30-i termelésleállás után azonnal kezdetét fogja venni az üzemi berendezések leszerelése. A telephely várhatóan 2022 tavaszán fog a Panattoni tulajdonába kerülni, ami nemsokkal azután el fogja kezdeni annak átalakítását.

A Panattoni több mint nyolcszázmillió eurót fog a közel 150 hektáron elterülő üzembe invesztálni, aminek nyomán a várakozások szerint több ezer munkahely fog létrejönni Swindonban és környékén.

A Honda 1985-ben vásárolta meg a dél-angliai Swindonban található gyártóegységet, ahol évente átlagosan mintegy 150 ezer jármű készült a koronavírus-járvány kitörése előtt.

Kiemelt Partnereink