Gyártók Új forrásokból szerzi be a chipeket a BMW

Új forrásokból szerzi be a chipeket a BMW

autopro.hu/P.B. | 2021.12.09 12:20

Új forrásokból szerzi be a chipeket a BMW

Fotó: BMW Press Club

A chiphiányra válaszul a BMW új források felé fordult a félvezetők beszerzését illetően. Két új szerződés értelmében az Inova Semiconductors és a Globalfoundries a jövőben évente több millió mikrochipet szállít majd a vállalatnak.

Hirdetés

A BMW bejelentése szerint az OEM két új szerződéssel szeretné megvédeni magát a gyárleállásoktól a félvezetőhiány elhúzódó válságában. A bajor vállalat új szerződést írt alá az Inova Semiconductors és a Globalfoundries félvezetőgyártókkal. A szerződések célja évente több millió mikrochip szállítása a BMW számára.

Az új forrásból származó chipeket a BMW az általa kifejlesztett ISELED technológiájú megoldásokban fogja használni, például az új iX modell belső világítása során.

A leköszönő gyártási igazgató, Andreas Wendt számára valószínűleg a félvezetőgyártókkal kötött szerződések jelentik az utolsó nagy üzletet, január 1-jétől ugyanis Joachim Post váltja a pozícióban – írja az Automobilwoche.

Most sincs annyira rossz helyzetben a BMW

A BMW így is jobban vészeli át a félvezetők válságát, mint a legtöbb gyártó - a BMW Csoport jelenlegi számításai szerint mintegy 70-90 ezerrel kevesebb járművet tud gyártani 2021-ben a chiphiány miatt. A frissen kötött új szerződéseknek biztosítaniuk kell, hogy a termelési visszaesés 2022-ben ne ismétlődjön meg.

Az Automobilwoche cikke szerint a két chipgyártó is elégedett az új szerződésével, hiszen így közvetlen beszállítói lesznek egy OEM-nek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink