Gyártók Új dimenziókba lép a Setra

Új dimenziókba lép a Setra

autopro.hu | 2014.06.30 07:43

Új dimenziókba lép a Setra

A Daimler konszern égisze alá tartozó buszgyártó kibővítette ComfortClass 500 családját. Tágas beltér, kompakt megoldások, alacsonyabb fogyasztás, változatosság jellemzi az új modelleket.

Hirdetés

Két éve debütált a világ piacain a Setra ComfortClass 500 sorozat. A hatékony, gazdaságos üzemeltetés, a kényelem és biztonság sziluettjének szánt modellek szinte minden olyan technikai kiegészítővel rendelkeznek, amivel egy korszerű autó felvértezhető, sőt, többet is tudnak a padlómagasságuk alatt guruló négykerekű társaik többségénél. A sofőrhöz és a közlekedési szituációhoz alkalmazkodó vezetési segédek (sávtartó asszisztens, folyamatos fékszabályozó, elektronikus menetstabilizátor) mellett kiemelt szerepet kap a biztonságos közlekedést támogató frontális ütközésvédelmi rendszer is.

A négy új muskétás: 519, 511, 516, 515 (balról jobbra)

A Daimler szerint a hasonló modelleknél 8,2 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak a családtagok - nem véletlenül kapta meg a ComfortClass 500 "Az év autóbusza 2014" címet, sőt, az idei "Zöld busz díj" is hozzájuk került.

Most négy új családtag érkezését jelentette be a gyártó: a magaspadlós kategóriában hódítana az S 515 MD és az S 516 MD, a kompakt buszok választékát pedig az S 511 HD és az S 519 HD gazdagítja ezentúl.

S 511 HD - kicsi, kompakt, mozgékony

A 10,5 méter hosszú – avagy inkább rövid – S 511 HD amilyen kicsi, olyan sokoldalú. Méretéből adódóan jól manőverezhető, kisebb csoportok ideális szállítóeszköze lehet. A népszerű S 411 HD utódjának szánt modell hátsó ajtót és automatizált manuális váltót kapott. Hegymenetben és szűk városi utcákon egyaránt megállja a helyét.

S 519 HD - hosszú busz, hosszú utakra

A hosszú testvér, az S 519 HD 15 méteres testet, ennek megfelelően három tengelyt kapott, összesen 71 ülés helyezhető el benne. Hosszú távú utazásokra szánja a gyártó.

Tipikus magaspadlós túrabuszként érkezik a piacra a 12,3 méter hosszú S 515 MD, valamint a 13,1 méteres S 516 MD. A 3,56 méter magas, kéttengelyes buszok a Setra modellek tipikus jegyei mellett egyedi karakterrel rendelkeznek, hétvégi túrautakhoz éppúgy alkalmazhatók, mint rendszeres távolsági személyszállításban. A 2,1 méteres utastéri belmagasság, a változatos ülésvariációk, az opcionális hátsó ajtó sok lehetőséget rejt magában a megrendelők számára. Valamennyi új modell 354 lóerős, 7,7 literes erőforrást kapott.

S 515 MD - a sokoldalú

– Büszkék vagyunk ezekre az új modellekre, amelyek tovább gazdagítják a Setra buszok attraktív választékát - fogalmazott Hartmut Schick, a Daimler Buses divízió vezetője, aki szerint az új méretekkel, variációkkal további megtakarítási lehetőséget kínálnak ügyfeleiknek, ezáltal pedig új dimenzióba lépett a Setra.

Kiemelt Partnereink