Gyártók Új autó, száz új munkahely Esztergomban

Új autó, száz új munkahely Esztergomban

Gulyás Géza | 2013.09.13 10:49

Új autó, száz új munkahely Esztergomban

Néhány napja volt a Magyar Suzuki Zrt. legújabb típusának gyári bemutatója és hivatalos szalagindítója cégtulajdonossal, miniszterelnökkel, az SX4 S-Cross azóta már kiskereskedelmi forgalomban is kapható.

Hirdetés

Sajtótájékoztatóval egybekötött rutinpálya-bemutatón láthattuk, próbálhattuk legújabb autónkat – azt a kocsit, ami valóban új szegmens - legalábbis a Suzukinál. A zsámbéki driving camp vezetéstechnikai centrum mintegy harminc újságírót fogadott, részükre útra, azaz pályára készen állt a típus több variánsa, alaptól a csúcsfelszereltségig, benzines és dízel egyaránt.

Tesztre készen az új Suzukik

Bóják és rántópad, ellenkormányzás és gyorsulás, hegymenet és hirtelen lejtő – sok minden kipróbálása után az előadóteremben esett szó a legfontosabbról: ebben az évben mintegy ötezer készül az új típusból, kétfajta, 1600-as benzin- illetve dízelmotorral. A jelenlegi háromezres esztergomi munkáslétszámot radikálisan – legalábbis egyelőre – nem növelik, de mivel az új modellből az első esztendőben 100 ezer darab gyártása a terv, mindenképpen várhatóak pozitív változások. Már most érezhető, hogy az exportpiacokon mutatkozó növekvő érdeklődés felpörgette a termelést, éppen ezért a típusindításon itt járt Oszamu Szuzuki, miközben ismét volt több racionalizálási, takarékossági, ésszerű javaslata, végső soron száz új álláshely létesítéséhez járult hozzá. Ha szükséges, a műszakbeosztásokon is változtathatnak.

Megújult a vezetőfülke és az utastér

Megismerve kívül-belül, elmondhatjuk, hogy a tetszetős, lágy vonalakkal rajzolt karosszéria alatt kiváló motor és komoly biztonságtechnika uralkodik. A családi modellként meghatározott típus összkerék-meghajtással is választható. Karosszériája új technológiával készül – meleg sajtolás – ez kisebb anyagfelhasználást, de masszívabb és könnyebb vázat jelent. A bennülőket hét légzsák védi. A kocsit újfajta, optimalizált aerodinamika szellemében építették meg. Cél az SX4 S-Cross ötcsillagos biztonsága.

Extrém körülmények között is bizonyított

Kiemelt Partnereink