Gyártók Új almárkát alapít e-autóinak az Opel

Új almárkát alapít e-autóinak az Opel

autopro.hu/P.B. | 2022.09.16 12:18

Új almárkát alapít e-autóinak az Opel

Fotó: Opel Media

Az Opel bejelentette, hogy a különösen dinamikus elektromos modellek almárkájaként tér vissza a GSe mozaikszó az Opel életébe. A három betű nem a „Grand Sport injektort” jelenti, mint korábban, hanem jelentése „Grand Sport electric” lesz.

Hirdetés

Az Opel közleménye szerint a jövőben a GSe modellek az éppen aktuális sorozat csúcsmodelljei lesznek. Ez azt jelenti, hogy hamarosan számos GSe jelenik meg: mint ismert, az Opel 2024-ig minden modelljének elkészíti az elektromos változatát is, 2028-tól pedig már csak elektromos Opeleket dobnak piacra.

Az azonban még nem világos, hogy a GSe-változatok pontosan miben térnek el az alapjárművektől. A sajtóközleményben az Opel a következőket írja: „a díjnyertes Opel-dizájn sportos megjelenést kölcsönöz – de ezen túlmenően a GSe jövőbeli vásárlói egy rengeteg vezetési élményt nyújtó platformra számíthatnak.”

„Nagyon örülök, hogy bejelenthetem, a közeljövőben visszatér sportos almárkánk, GSe, mint a kínálat csúcsa” – mondta Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója. „A jövőben a GSe címke nem csak a dinamikus, szórakoztató autókat jelöli majd, hanem azon ambiciózus tervünket is, hogy teljesen elektromos márkává váljunk” – idézi a vezetőt az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink