Gyártók Új akku-összeszerelő üzemet épít a BMW

Új akku-összeszerelő üzemet épít a BMW

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.04 17:17

Új akku-összeszerelő üzemet épít a BMW

Fotó: BMW Group Press

A BMW megkezdte saját, ötödik generációs nagyfeszültségű akkumulátorok gyártását Thaiföldön. A nagyfeszültségű akkumulátor-összeszerelő üzem a Rayongban található telephelyen készíti elő az üzemet a tisztán elektromos autók gyártására.

Hirdetés

A müncheni székhelyű vállalat szerint a helyi akkumulátoros elektromos autó gyártása 2025 második felében kezdődik. A tervet a február végén jelentették be, amikor Alexander Baraka, a BMW Group Thailand vezetője elmondta, hogy a vállalat úgy döntött, befektet az akkumulátorgyártásba Thaiföldön. Ahogyan az várható volt, itt vásárolt cellák akkumulátor-összeszereléséről van szó, nem pedig a vállalat saját cellagyártásáról.

A leendő nagyfeszültségű akkumulátor-összeszerelő üzem 4000 négyzetméteren terül el. A BMW szerint az importált akkumulátorcellákat az új üzemben modulokká szerelik össze, majd beépítik a nagyfeszültségű akkumulátorba. A BMW Group több mint 42 millió eurót fektetett be a projektbe, amelynek jelentős részét a legmodernebb berendezések és rendszerek beszerzésére fordítja. A BMW már üzemeltet egy járműgyárat Rayongban, ahol a plug-in hibridek akkumulátorrendszereit is gyártja a helyi termelésből. A belső égésű motorokat és a hibrideket nemcsak a helyi piacra, hanem exportra is szánják.

A BMW még nem mondta meg, hogy melyik modellről van szó. Mivel a nagyfeszültségű akkumulátorok ötödik generációjáról van szó, az legalábbis egyértelmű, hogy a jelenlegi elektromos modellek valamelyike lesz: Az ötödik generációban a BMW által festett és modulokba szerelt prizmacellákat alkalmaznak, mielőtt ezeket a modulokat beépítésre kész akkumulátorcsomaggá szerelnék össze. Az „új osztállyal", amelynek magyarországi gyártása a tervek szerint 2025-ben kezdődik, a BMW nemcsak a kerek cellákra tér át a hatodik generációs akkumulátorok esetében, hanem a modulok nélküli, cellákból csomagba épített koncepcióra is – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink