Gyártók Tűzveszélyre figyelmezteti vásárlóit a Mercedes

Tűzveszélyre figyelmezteti vásárlóit a Mercedes

autopro.hu/V.M. | 2022.01.05 11:21

Tűzveszélyre figyelmezteti vásárlóit a Mercedes

Fotó: Daimler Global Media Site

A Mercedes-Benz figyelmeztetést küldött egyes vásárlóinak, miután kiderült, egy hiba folytán bizonyos modelljei kigyulladhatnak – hozzátéve, hogy a járművek javítására egyelőre nincs lehetőség a megfelelő alkatrészek hiánya miatt.

Hirdetés

A Mercedes szerint a tűzveszély a hűtőfolyadékot keringtető szivattyú esetleges szivárgásából ered, ami a motor alkatrészeinek felforrósodásához vezethet.

A hírről először a Bild számolt be. A német lap közzétette a Mercedes, mintegy 800 ezer vásárlójának kiküldött levelének egy másolatát, amiben többek között az áll, hogy „a tűz esélye nem zárható ki.”

A levélben továbbá az olvasható, hogy jelenleg nem elérhetőek a hiba kiküszöböléséhez szükséges alkatrészek, ezért most nincs lehetőség visszahívás indítására, hozzátéve, hogy az meg fog történni, amint a komponensek elérhetővé válnak.

A Mercedes ezenkívül azt tanácsolta az érintett ügyfeleinek, hogy a javításig járműveiket „különös körültekintéssel” vezessék, sőt használatukat amennyire csak lehet, minimalizálják.

A Daimler nem tudta megerősíteni, hogy valóban 800 ezer jármű lenne érintett az ügyben, a Bild birtokába jutott levél valódiságát viszont elismerte – írja a Reuters. A Daimler szerint a hiba által érintett járművek körét bizonyos GLE/GLS (167 platform), C-osztályú (205 platform), E-osztályú (213 platform), S-osztályú (222 platform), S-osztályú (223 platform), E-osztály Coupé/Cabriolet (238 platform), GLC (253 platform), CLS (257 platform) és G-osztályú (463 platform) modellek alkotják.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink