Gyártók Tűzveszélyes furgonokat hív vissza a Stellantis

Tűzveszélyes furgonokat hív vissza a Stellantis

autopro.hu/P.B. | 2022.02.15 06:18

Tűzveszélyes furgonokat hív vissza a Stellantis

Fotó: Stellantis

A világ negyedik legnagyobb autógyártója, a Stellantis közel húszezer kisteherautót hív vissza tűzveszély miatt, miután tucatnyi esetben kaptak lángra parkoló járművek. Az esetek zömében észak-amerikai autók érintettek.

Hirdetés

A Stellantis 19.808 konnektorról tölthető hibrid kisteherautót hív vissza, valamint felszólította a tulajdonosokat, hogy további intézkedésig ne töltsék fel az érintett járműveket. A visszahívás mögött az áll, hogy korábban tizenkét parkoló járműben keletkezett tűz, ezek közül nyolc töltés alatt állt. A Stellantis tudomása szerint nem történt sérülés egyik esetben sem. A tűz oka egyelőre nem ismert.

Az autógyártó tájékoztatása szerint a visszahívás a 2017-2018-as Chrysler Pacifica hibrid járművekre vonatkozik. A Stellantis azt tanácsolja a tulajdonosoknak, hogy tartózkodjanak a járművek töltésétől, és parkolják le őket az építményektől és más járművektől távol.

Észak-Amerika érintett a leginkább

A visszahívásban érintett furgonok közül 16.741 az Egyesült Államokban, 2317-re Kanadában, 750 pedig Észak-Amerikán kívül honos – írja a Reuters.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, más gyártók is hasonlóan jártak a közelmúltban plug-in hibrid modellekkel. A General Motors augusztusban több mint 140 ezer Chevrolet Boltot hívott vissza, hogy több tűzeset után cserélje ki az akkumulátormodulokat.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink