Gyártók Túlszárnyalta a várakozásokat a Ford

Túlszárnyalta a várakozásokat a Ford

autopro.hu/V.M. | 2020.10.29 11:21

Túlszárnyalta a várakozásokat a Ford

Fotó: Ford Media Center

A Ford vártnál magasabb harmadik negyedévi profitról jelentett, hála a pickupok és SUV-k iránti erős keresletnek az Egyesült Államokban. A vállalat most arra számít, hogy a 2020-as üzleti évet adózás előtti nyereséggel fogja zárni.

Hirdetés

Az adózott eredmény 2,4 milliárd dollár volt a július-szeptemberi időszakban, ami hatszorosan múlja felül az egy évvel korábbi 400 millió dollárt. A Ford júliusban még azt jósolta, hogy a harmadik negyedévben 500 millió és 1,5 milliárd dollár közti adózás előtti eredményt fog elérni.

John Lawler, a Ford pénzügyi vezetője az eredmények ismertetésén elmondta, hogy az elmúlt három hónapban sokkal magasabb volt a kereslet annál, mint amire számítottak, és a járműveiket is magasabb áron tudták értékesítetni, főként Észak-Amerikában.

Az ígéretes piaci folyamatok azt is lehetővé tették, hogy az amerikai autógyártó módosítsa az utolsó negyedévre és az egész évre vonatkozó előrejelzéseit. A kamatfizetés és adózás előtti eredmény (EBIT) valahol nulla és mínusz 500 millió dollár között lesz a jelenlegi negyedévben, az egész évben azonban az adózás előtti eredmény már 600 millió és 1,1 milliárd dollár közé fog esni, tehát a vállalat nyereséggel zárhatja a koronavírus-járvánnyal terhelt idei évet. A korábbi előrejelzésben még egész éves veszteség szerepelt.

Még bőven van tennivaló

Jim Farley, a Ford elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy még nem javították ki azokat a hibákat, amik visszafogták az autóüzletáguk fejlődését, ugyanakkor a cég vezetése egy jól megtervezett átstrukturálási programmal rendelkezik.

Az október 2-án hivatalba lépett Farley az elődje, Jim Hackett idejében elkezdett működésbeli változásokat kell, hogy sikerrel véghezvigye. Munkája kezdetekor részletesen beszámolt az elkövetkező átalakításokról, amik a szoftverek, a flottamenedzsment, illetve az elektromos járművek töltésének területeire is kiterjednek.

A Ford mostanra maradéktalanul visszafizette azt a 15,4 milliárd dollárt, amit még márciusban hívott le kettő hitelkeretből. Jelenleg 45 milliárd dollár likviditással rendelkezik – jelentette a Reuters.

Kiemelt Partnereink