Gyártók Továbbra is népszerűek a BYD elektromos járművei

Továbbra is népszerűek a BYD elektromos járművei

autopro.hu/P.B. | 2020.11.12 14:22

Továbbra is népszerűek a BYD elektromos járművei

Fotó: Pörge Béla

Októberben is jól fogytak a BYD elektromos, valamint plug-in hibrid járművei. A két kategóriát lefedő NEV-járműből 85 százalékkal többet adott el a tavalyi októberhez képest a gyártó, ez 23.217 ilyen gépjárművet jelent.

Hirdetés

A 23.217 NEV kategóriába tartozó járműből 14.919 volt tisztán elektromos hajtású, ebben a szegmensben 97 százalékos volt a növekedés az előző év októberéhez képest, míg a plug-in hibridek hatvan százalékkal voltak népszerűbbek a 2019-es adatokhoz képest.

A BYD a személyautók mellett 1023 elektromos buszt is értékesített a hónapban, ez hatalmas, 248 százalékos emelkedés 2019 októberéhez képest. Összesen ebben az évben 7096 elektromos buszt adott el a BYD, ezzel kis híján megduplázta tavalyi számait – írja az electrive.com.

Szeptemberben fordult meg a tendencia

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, Kína legnagyobb alternatív hajtású autókat gyártó márkája, a BYD júliushoz képest növelni tudta eladásait, ugyanakkor 2019-hez képest még mindig kevesebb elektromos (és más alternatív hajtású) autó fogyott az országban, és a BYD is alatta van a tavalyi számainak, ám a növekedés tovább folytatódott.

Szeptemberben 15 hónap után először több elektromos járművet értékesített a gyár az előző évhez képest, a jó tendencia pedig októberben is folytatódott.

BYD-buszok Magyarországon

A BYD Magyarországon, Komáromban is rendelkezik buszgyárral, a városban pedig a jövő év első felében forgalomba is állhat az első BYD gyártású elektromos busz, mely a tervek szerint a Duna (és ezzel az országhatár) által kettészelt város két oldala között közlekedik majd.

Jelenleg Pécs, Salgótarján és Tatabánya városaiban közlekedik a BYD által gyártott elektromos busz, a legtöbb a baranyai megyeszékhelyen, ahol tíz darab busz állt forgalomba az idei évben.

Kiemelt Partnereink