Gyártók Tovább terjeszkedik Európában a Geely autómárkája

Tovább terjeszkedik Európában a Geely autómárkája

autopro.hu/V.M. | 2023.05.24 08:17

Tovább terjeszkedik Európában a Geely autómárkája

Fotó: Facebook/Lynk & Co

A kínai Geely és a Volvo Cars által közösen birtokolt Lynk & Co arra készül, hogy újabb európai piacokon jelenjen meg, továbbá, hogy bővítse jelenleg még csak egy autóból álló kínálatát.

A Lynk & Co, mely autóit értékesíti, illetve előfizetéses formában is kínálja, Belgiumban, Hollandiában, Németországban, Svédországban, Spanyolországban és Olaszországban rendelkezik általa „klubnak” nevezett kiállítótermekkel.

Alain Visser vezérigazgató megosztotta, hogy „rövid távon” újabb európai piacokon is megjelennének, ezek Norvégia, Ausztria, Svájc és az Egyesült Királyság. Ezenfelül az idén megnyitják első kereskedésüket Franciaországban, ahol előfizetéses szolgáltatásával már jelen van a vállalat.

Az egyelőre csak a 01 jelölésű, kínai gyártású hibrid SUV-ből álló kínálat 2024 végére a 02-es teljesen elektromos modellel bővül, segítendő a terjeszkedést.

A korábban a General Motors, Ford és Volvo autógyártóknál is dolgozó Visser a Reuters-nek adott interjú során elárulta, hogy a jövőben az amerikai piacon is meg szeretnének jelenni.

Helyi gyártás is lehetséges

A cégvezető azt is elárulta, hogy a jövőben egy európai gyár építését is fontolóra vehetik, részben az amerikai-kínai feszültségek miatt. „Egyre inkább szükségessé válik a helyi gyártó telephelyekkel rendelkezés (…) az autók Kínából importálása helyett” – fogalmazott Visser.

A Geely egy másik márkája, a prémium Zeekr szintén célkeresztjébe vette az öregkontinenst. A brand autói az idéntől lesznek kaphatóak Európában.

Mind a Zeekr, mind a Lynk & Co meglovagolhatják a kínai márkák növekvő európai népszerűségét. 2022-ben a kínai e-autók már az európai villanyautós piac 9 százalékát tudhatták magukénak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink