Gyártók Tovább regionalizálja az akkugyártást a Stellantis

Tovább regionalizálja az akkugyártást a Stellantis

autopro.hu/V.R. | 2023.01.20 09:22

Tovább regionalizálja az akkugyártást a Stellantis

Fotó: Stellantis

A napokban a Stellantis és a Terrafame megállapodtak az elektromos járművek akkumulátoraiban felhasználandó nikkel-szulfát beszállításáról. A szerződés egy ötéves ciklusra vonatkozik, amely 2025-ben veszi kezdetét. A finn céggel kötött megállapodás része a Stellantis elektrifikációs stratégiájának, továbbá fedezi a fenntartható, regionális forrásból származó nikkel iránti igény jelentős részét.

Hirdetés

Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója kulcsfontosságúnak nevezte a megállapodást. Hozzátette: „Folytatjuk az új globális értéklánc kiépítését A-kategóriás partnerekkel, hogy támogassuk globális stratégiánkat és előremozdítsuk azt az elkötelezettségünket, hogy az éghajlatváltozás mérséklésében mi legyünk az iparág bajnokai, mégpedig azzal, hogy 2038-ra riválisainkat megelőzve karbonsemlegessé válunk.”

A Stellantis Dare Forward 2030 stratégiájának része, hogy megerősíti az elektromos járművek ellátásához szükséges értékláncot. A terv része az is, hogy 2030-ra a személygépkocsik eladásait 100 százalékban elektromos járművek tegyék ki Európában. Annak érdekében, hogy ezek az álmok megvalósulhassanak a Stellantis 30 milliárd eurót tervez befektetni az elektrifikációba és szoftverfejlesztésbe.

Egyedi eljárás

A Terrafame a világ egyik legnagyobb akkumulátoralapanyag-gyárát működteti Finnországban. A vállalat saját bányájából származó ércet feldolgozó üzem fenntarthatósága többek között annak köszönhető, hogy egyedülálló gyártási technológiát alkalmaz, mellyel az iparágban az egyik legkisebb karbonlábnyommal rendelkező nikkel-szulfátot állítja elő.

Az együttműködés nem csak a Stellantis számára jár kiemelkedő előnyökkel, a Terrafame esetében erősíti a vállalat pozícióját a fenntartható elektromosjármű-gyártás beszállítói piacán.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink