Gyártók Tovább növeli amerikai elköteleződését a Hyundai

Tovább növeli amerikai elköteleződését a Hyundai

autopro.hu/P.B. | 2022.05.24 09:19

Tovább növeli amerikai elköteleződését a Hyundai

Fotó: Hyundai Motor Group

Lényegében eddig is biztos volt, hogy a Hyundai egy nagyszabású beruházás keretében egy elektromosautó-gyárat épít az Egyesült Államokban. Megtörtént a hivatalos bejelentés, sőt, az eddig vártnál is nagyobb összeget fordít az amerikai jelenlétére a dél-koreai OEM.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a Hyundai Motor Csoport egy hétmilliárd dolláros beruházás keretében egy 2200 hektáros gyárat épít, ami 8500 embernek ad munkát Georgia államban. Az új gyárban csak elektromos modelleket épít majd a vállalat. Joe Biden amerikai elnök szöuli látogatásán a Hyundai hivatalosan is bejelentette a gyárépítést, azonban kiderült, még több pénzt fektet az amerikai piacba.

A friss hírek szerint további ötmilliárd dollárt költ az amerikai fejlesztéseire a dél-koreai OEM, ami szorosabbra fűzi kapcsolatát amerikai járműipari vállalatokkal. Az autógyártás mellett robotikára, lakossági légi közlekedésre és a mesterséges intelligenciára is költeni fog a Hyundai az országban.

A szakszervezetek felé tereli a Hyundai-t Biden

A Hyundai beruházása Georgiában, egy déli államban valósul meg, ahol kisebb a szakszervezetek ereje, mint például az északi, klasszikus autógyári Michigan államban. Biden elnök ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy akár a Hyundai, akár bármelyik másik vállalat, ami az Egyesült Államokban hajt végre beruházást, akkor jár a legjobban, ha a legképzettebb és legelkötelezettebb munkaerővel dolgozik együtt – ezek pedig a szakszervezeti tagok az elnök szerint.

Ezzel kapcsolatban a Hyundai egyelőre nem nyilatkozott, ahogy azt sem tudni még, hogy a frissen bejelentett, az eddigieken felüli ötmilliárd dollárt hol költené el az országon belül a vállalat – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink