Gyártók Tovább húzódnak a Renault és a Nissan tárgyalásai

Tovább húzódnak a Renault és a Nissan tárgyalásai

autopro.hu/V.M. | 2022.12.08 11:17

Tovább húzódnak a Renault és a Nissan tárgyalásai

Fotó: Renault Media

Ügyhöz közeli források szerint a Renault és a Nissan szövetségük átalakításáról szóló tárgyalásai már biztosan át fognak nyúlni 2023-ra. Ez azt is jelenti, hogy a felek immáron többedszerre kénytelenek elhalasztani a megállapodás bejelentését.

Hirdetés

A Bloombergnek nyilatkozó források szerint a kettő autógyártó most január vége felé tervezi bejelenteni a megállapodást.

A partnerek az eredeti ütemterv szerint még novemberben ismertették volna közös terveiket. Bennfentesek nemrég arról számoltak be, hogy az új menetrend szerint december 7-én, további késés esetén pedig a 19-i héten mutatnák be a terveket, a legfrissebb hírek szerint azonban már az utóbbi dátum is tarthatatlannak tűnik.

Beszámolók szerint a 7-i bejelentést azért nem lehetett megtartani, mert a Renault és a Nissan nem tudott közös nevezőre jutni a technológiamegosztás kérdésében.

A tárgyalások egy másik fontos pontja a tulajdoni viszonyok átrendezése. A Renault szeretné elérni, hogy japán partnere befektessen elektromos autókkal foglalkozó üzletágába, míg a Nissan a francia fél benne birtokolt részesedésének csökkentését kívánja elérni.

Az újabb halasztással kapcsolatos információkat sem a Renault, sem a Nissan nem kommentálta – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink