Gyártók Tovább csúszik a Tesla Cybertruck gyártása

Tovább csúszik a Tesla Cybertruck gyártása

autopro.hu/P.B. | 2022.01.14 09:19

Tovább csúszik a Tesla Cybertruck gyártása

Fotó: Tesla

Az eddigi, már szintén módosított tervekkel ellentétben az idei évben sem kezdődik meg a Tesla Cybertruck gyártása – sajtóértesülések szerint a modellt jelen állás szerint csak 2023 első negyedévében kezdi meg gyártani az amerikai vállalat.

Hirdetés

A Teslához közelálló forrásokra hivatkozva a Reuters arról ír, hogy a gyártó pickupjának, a Cybertrucknak leghamarabb csak 2023-ban kezdődhet meg a sorozatgyártása. Ez már nem az első csúszás a modell esetében, mely az eredeti tervek szerint már létezne – Elon Musk még 2019-ben említette meg először az autót, melynek gyártása 2021-ben kezdődött volna. Előbb a járvány, később a félvezető-hiány miatt ez a dátum módosult.

Az értesülések szerint a mostani késés oka, hogy a Tesla megváltoztatja a járműv tulajdonságait és funkcióit, hogy egy még lenyűgözőbb terméket készítsen annak érdekében, hogy felvegye a versenyt a riválisaival. Mint ismert, a Rivian és a Ford is előbb készített elektromos pickupot. A pickup az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb szegmense.

A Tesla nem reagált a Reuters értesüléseire, nem cáfolta, de nem is erősítette meg a híreket – írja a lap.

A Tesla a közelmúltban eltávolította a gyártási ütemtervére vonatkozó hivatkozást a Cybertruck megrendelési webhelyéről, a leírásban már nem szerepel a 2022-es évszám.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink