Gyártók Történelmi lépés előtt a Hyundai

Történelmi lépés előtt a Hyundai

autopro.hu/P.B. | 2023.01.19 08:19

Történelmi lépés előtt a Hyundai

Fotó: Hyundai Media Center

Még az idei év első felében elkezdődik a Hyundai Ioniq 5 gyártása egy olyan országban is, ahol negyven éve nem szereltek össze egyetlen autót sem – ez az ország Szingapúr, ahol a Hyundai Innovációs Központja hamarosan elkészül.

Hirdetés

A Hyundai Motor szingapúri összeszerelő üzeme az idei év első felében kezdi meg az elektromos Ioniq 5 bevezetését. A koreai gyártó Jurongban található Innovációs Központja lesz az első gyár negyven év után, ahol Szingapúrban autót gyártanak. A létesítmény munkálatait várhatóan áprilisban fejezik be.

A gyártást eredetileg tavaly novemberben tervezték volna megkezdeni, azonban a koronavírus-járvány közbeszólt. A Hyundai azóta pótolja az elveszett időt, és az új üzem az Ioniq 5 mellett további járműveket is gyárt majd: az Ioniq 6 és az új Kona Electric is a jurongi üzemben kerül összeszerelésre. A jelenlegi tervek szerint az üzem 2025-re évi 30 ezer járművet gyártana.

Adakozással indítanak

A gyártás beindítását egy jótékonysági akció is kísérte, melynek során az első száz járműre lehetett licitálni ezer dolláros kikiáltási árról. Ezeket az autókat speciális matricával és dombornyomással látják majd el.

Az első száz példány nagy teljesítményű, kétmotoros, nagy hatótávolságú modell. A Hyundai mindkét kivitel esetében 10 évre vagy 160 ezer kilométerre szóló garanciát vállal arra, hogy az akkumulátor kapacitásának legalább 70 százaléka megmarad.

Ezzel egy időben a Hyundai bemutatta az Ioniq 5-öt Indiában, az Auto Expo 2023-on – ez az első a hat akkumulátoros elektromos jármű közül, amelyet a Hyundai Indiában 2028-ig bemutat – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink