Gyártók Több vádat is ejtettek a Fiat-Chrysler amerikai botrányával kapcsolatban

Több vádat is ejtettek a Fiat-Chrysler amerikai botrányával kapcsolatban

autopro.hu/P.B. | 2020.11.19 16:20

Több vádat is ejtettek a Fiat-Chrysler amerikai botrányával kapcsolatban

Fotó: Facebook/Fiat Chrysler Automobiles

A héten három vádpontot teljesen, egyet pedig részben ejtett a bíróság az FCA egyik megvádolt mérnökének ügyében. Emanuele Palma ellen így is maradt még kilenc vádpont, amik miatt tavasszal bíróság elé kell állnia.

Hirdetés

Az olasz állampolgárságú Emmanuele Palma ellen 2019 szeptemberében indult eljárás összesen 13 vádpontban. A mérnököt az FCA dízelbotrányával kapcsolatban vádolták meg, a hatóságok szerint Palma főszerepet játszott a botrány kirobbanásában, az ő ötlete volt a csalás.

A detroiti bíróság a héten három vádpontot teljes egészében, egyet pedig részben ejtett, a bíróság szerint ugyanis ezekben az ügyekben még a legrosszabb esetben is csak minimális kárt okoztak a Fiat-Chrysler vásárlóinak.

Palma 2021 áprilisában áll majd bíróság elé a fennmaradó vádpontok miatt, a mostani döntést egyelőre nem kommentálta.

Súlyos bírságokat fizetett már az FCA

A dízelbotránya miatt a Fiat-Chrysler összesen már egymilliárd dollárt meghaladó összegű bírságot volt kénytelen fizetni: 2019-ben előbb 800 millió dollárt kártérítést kellett fizetnie a konszernnek, idén ősszel pedig újabb 222 millió dollár büntetést kapott a cég.

Utóbbival kapcsolatban az FCA legutóbb azt nyilatkozta, hogy még folynak a tárgyalások a bírsággal kapcsolatban – írja a Reuters.

Kiemelt Partnereink