Gyártók Több tízezer autót hív vissza a Ford motortűz miatt

Több tízezer autót hív vissza a Ford motortűz miatt

autopro.hu/P.B. | 2022.05.20 14:22

Több tízezer autót hív vissza a Ford motortűz miatt

Fotó: Ford MyNewsDesk

39 ezer autót kell visszahívnia a Fordnak az Egyesült Államokban, miután több autó motortere is kigyulladt. Sérülést már okozott a hiba, de balesetet és halálesetet szerencsére még nem – áll a tájékoztatásban.

Hirdetés

Május 19-én jelentette be a második legnagyobb amerikai autógyártó, a Ford, hogy 39 ezer SUV-t hív vissza, miután 16 tűzesetről érkezett jelentés két modell esetében. Az OEM azt tanácsolta a tulajdonosoknak, hogy a javítás befejezéséig a szabadban, az építményektől távol parkoljanak le autóikkal.

A 2021-es modellévben kijött Ford Expedition és Lincoln Navigator járművek visszahívására azért van szükség, mert a motortérben tűz keletkezhet az autó parkolása vagy vezetése közben, akár kikapcsolt gyújtás esetében is. Eddig 16 esetben történt ilyen tűz, egy személy sérült meg az esetek következtében, de balesetre még nem volt példa. Érdekesség, hogy a 16 érintett autóból 14 autókölcsönző tulajdonában áll. A Ford már dolgozik a probléma megoldásán.

Rájár a rúd a Fordra

A Ford csak ezen a héten két másik visszahívást is bejelentett: az egyik esetben 310 ezer 2016-os Super Duty F-250, F-350, F-450 és F-550 teherautót kell behívni a szervizekbe, mert ezeknél a por felhalmozódhat a kormánykerék rugójában, ami elektromos zárlatot okozhat, ami a légzsák kinyílását okozhatja.

A másik esetben csak 464 Mustan Mach-E érintett egy szoftverfrissítésben – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink